Το ΠαΣοΚ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση για την προσπάθειά της να ελέγξει τη Δικαιοσύνη.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ και βουλευτής κ. Ντ. Ρόβλιας κατηγόρησε χθες τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια για την επίσπευση των προαγωγών στον Αρειο Πάγο, έτσι ώστε να καταλάβουν θέσεις-«κλειδιά» φίλοι της κυβέρνησης.

Οι δηλώσεις του κ Ρόβλια έγιναν εν όψει της σημερινής και αυριανής συνεδρίασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης που θα προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό προαγωγών δικαστών. Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν οι εξής θέσεις που θα κενωθούν στις 30 Ιουνίου: Δέκα αρεοπαγιτών, τεσσάρων αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, 12 προέδρων Εφετών, 16 εφετών, πέντε εισαγγελέων Εφετών, 15 προέδρων Πρωτοδικών, εννέα αντεισαγγελέων Εφετών και εννέα αντεισαγγελέων Πρωτοδικών.

Ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι η κυβέρνηση επέσπευσε τις σχετικές διαδικασίες ώστε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να συνέλθει πρόωρα για τις προαγωγές. Δηλαδή, οι προαγωγές αντί να γίνουν στα τέλη Ιουνίου, όπως συνηθίζεται, θα πραγματοποιηθούν τώρα. Ετσι, οι σχετικές προσφυγές από τους μη προαχθέντες θα κριθούν μέσα στον Ιούνιο.

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες κατά έναν μήνα, ώστε οι προσφυγές να κριθούν με την παρουσία του “κυβερνητικού τοποτηρητή”, δηλαδή του κ. Γ. Σανιδά, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος Ιουνίου».

Είναι προφανές, προσθέτει ο κ. Ρόβλιας, ότι «η αποχωρούσα κυβέρνηση έχει ιδιοτελές σχέδιο σε σχέση τόσο με τις προαγωγές και μεταθέσεις των δικαστικών λειτουργώνόσο και με την επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης». Είναι βέβαιο, συνεχίζει ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, ότι η ΝΔ «δεν σέβεται τη Δικαιοσύνη και θα επιχειρήσει και πάλι να την ελέγξει», διευκρινίζοντας ότι «ούτε διώξεις είναι ανεκτέςούτε εύνοιες προς “ημετέρους”».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιαςαπαντώντας στον κ. Ρόβλια τόνισε ότι «το ΠαΣοΚ παρεμβαίνει και πάλι βάρβαρα στη Δικαιοσύνη».

Ανταπαντώντας ο κ. Ρόβλιας έθεσε το ερώτημα «γιατί άραγε επιθυμεί η κυβέρνηση και πιέζει να έχουν αποπερατωθεί εντός του Ιουνίου οι προαγωγές και τοποθετήσεις των δικαστικών λειτουργών».