Στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 η Φάρα Φόσετ ήταν το απόλυτο ποπ είδωλο.Αφίσες της από τη σειρά «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» που την είχε μετατρέψει σε επίγεια θεά στόλιζαν τα δωμάτια παιδιών και εφήβων της εποχής.Το στυλ κόμμωσης των πλούσιων,κατάξανθων μαλλιών της είχε γίνει παγκόσμια μόδα (γνωστή και ως Farrah Do), πρότυπο για εκατομμύρια.Μανάδες βάφτιζαν Farrah τα νεογέννητά τους.Την κυνηγούσαν στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης για αυτόγραφα. Η Φόσετ αναγκαζόταν να σκαρφαλώνει φράχτες για να ξεφύγει.Βρέθηκε πολύ γρήγορα στην κορυφή και επρόκειτο να παραμείνει εκεί για μία περίπου δεκαετία.

Και μετά σταδιακά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.Η μοίρα επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις στη ζωή της Φάρα Φόσετ.Ολα βέβαια άρχισαν από τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να εγκαταλείψει του «Αγγέλους»,«σπάζοντας» το συμβόλαιό της με τη δικαιολογία ότι δεν άντεχε την πίεση των γυρισμάτων και των βασανιστικών ωραρίων.Ο παραγωγός Ααρον Σπέλινγκ,ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες τότε του Χόλιγουντ (και γκουρού της τηλεόρασης),τη μήνυσε.Και κέρδισε.

Για ένα διάστημα η εκτός «Αγγέλων» τηλεοπτική δραστηριότητα της Φόσετ ήταν σχετικά καλή, πράγμα που φαίνεται και από τις τρεις υποψηφιότητές της για ΕΜΜΥ. Ο κινηματογράφος όμως, ο απώτερος στόχος της, απεδείχθη μια αποκαρδιωτική εμπειρία για τη Φόσετ,παρά τη σχετική αίσθηση που είχε προκαλέσει η ερμηνεία της στην κινηματογραφική εκδοχή των θεατρικών «Ακροτήτων» στα μέσα της δεκαετίας του ΄80.Από τότε όμως οι τελευταίες (και ίσως οι μοναδικές) αξιοπρεπείς εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη έγιναν το 1997 στον «Απόστολο» του Ρόμπερτ Ντιβάλ και το 2000 στο «Ο δρ Τ. και οι γυναίκες» του Ρόμπερτ Αλτμαν,όπου η Φόσετ υποδύθηκε μια ψυχικώς κλονισμένη γυναίκα που καταλήγει παρανοϊκή.

Βλέποντας ότι τα χρόνια περνούν,η Φόσετ για να συντηρήσει τη φήμη της που σιγά σιγά έφθινε, αναγκάστηκε να καταφύγει σε κάτι που αρνούνταν πεισματικά να κάνει από την εποχή που δούλευε ως μοντέλο: γυμνές φωτογραφίσεις.Οι σελίδες του περιοδικού «Ρlayboy» στις οποίες εμφανίζεται φωτογραφημένη έτσι όπως τη γέννησε η μαμά της (Δεκέμβριος 1995) την έκαναν και πάλι talk of the town και βοήθησαν το συγκεκριμένο τεύχος να ξεπουλήσει.Δύο χρόνια αργότερα η Φόσετ επανήλθε στις σελίδες του εν λόγω περιοδικού και το τεύχος Ιουλίου του 1997 έγινε επίσης ανάρπαστο.

Η συντήρηση της φήμης γινόταν όλο και πιο δύσκολη υπόθεση.Το 2005 η Φόσετ δεν κατάφερε να αντισταθεί στον πειρασμό και συμφώνησε στη δημιουργία ενός reality show ονόματι «Chasing Farrah»,το οποίο υποτίθεται ότι θα παρακολουθούσε την ιδιωτική ζωή της.Αυτή που προσπαθούσαν κάποτε να προστατέψουν ο Λι Μέιτζορς και ο Ράιαν Ο΄ Νιλ.Ο ηπιότερος χαρακτηρισμός που θα μπορούσε κανείς να προσδώσει στο αποτέλεσμα ήταν ότι επρόκειτο για το απόλυτο φιάσκο- ακόμη μία μελανή σελίδα στην καριέρα αλλά και στη ζωή της Φάρα Φόσετ.