ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ανθρώπων έχουν συνήθως κάτι το μελό. Συγκίνηση, αναμνήσεις, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και ίσως λίγα δάκρυα.

Μόνο που στην προκειμένη επιστροφή δεν είχαμε φιλικό χτύπημα αλλά ένα άγριο ξάφνιασμα. Η Λένα Πλάτωνος (στη φωτογραφία) πήρε την απόφαση να αφήσει την «απομόνωσή» της και να εμφανισθεί και πάλι σε κλαμπ. Πέρυσι το καλοκαίρι είχε κάνει την… πρώτη γενική δοκιμή σε ένα γεμάτο Ηρώδειο.

Εφέτος τόλμησε ακόμη περισσότερο. Δέκα εμφανίσεις στο κλαμπ Κύτταρο και μάλιστα μεσοβδόμαδα. Και το κοινό εκεί. Και όχι μόνο οι συνομήλικοί της- αυτό δεν θα αποτελούσε είδηση- αλλά οι πολύ νεότεροί της που όρθιοι λικνίζονται στις ηλεκτροπόπ μελωδίες της. Α, ναι, ήξεραν και τους στίχους των τραγουδιών.

Ενώ τα τελευταία χρόνια πίστες και μουσικές σκηνές στηρίζουν τα προγράμματά τους στον εντυπωσιασμό, στη φιγούρα και στα πολλά φρου φρου και αρώματα, η Λένα Πλάτωνος δεν έχει στη φαρέτρα της τίποτα από αυτά.

Σαμποτάροντας ουσιαστικά με την παρουσία της τις «ζωντανές» εμφανίσεις, έχει «μόνο» άλμπουμ όπως το «Σαμποτάζ» ή τη «Λιλιπούπολη» και έναν αστικό μουσικό κόσμο σκληρά αδυσώπητο και συνάμα τρυφερό. Την προλαβαίνετε την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.