ΣΤΟΥ ΜΙRΑΒΕΑU ΤΙΣ… ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ
Oι δυνατοί ρυθμικοί ήχοι του λαοφιλούς σε ολόκληρη την Ευρώπη άσματος «Αlways» με έκαναν να πεταχτώ στο μπαλκόνι του πολυτελούς «Μirabeau» στη σικ Rue de Citronie του Μόντε Κάρλο. Ο νεαρός καλλονός ένοικος του απέναντι διαμερίσματος επιδιδόταν για μία ακόμη φορά σε ασκήσεις γυμναστικής προσπαθώντας να διατηρήσει το six pack των κοιλιακών του. Η παιδική μου φίλη Θέκλα ξαπλωμένη σε μια σεζλόνγκ Μissoni απολάμβανε την ηλιοθεραπεία της ενώ κουνούσε ρυθμικά τα πόδια της στη μουσική του τραγουδιού το οποίο απέσπασε το τρίτο βραβείο της Εurovision. «Μα τι είναι αυτό που γίνεται τη φετινή χρονιά στο πολυαγαπημένο μου Πριγκιπάτο!» αναφώνησα. «Ολόκληρο το κρατίδιο του Μονακό χορεύει στους dance ρυθμούς του τραγουδιού της sexy 20χρονης Αϊσέλ από το Αζερμπαϊτζάν» συνέχισα βαθύτατα συγκινημένη με την εντυπωσιακή επιτυχία της νεαρότατης απογόνου του συγγραφέα Χασάν Μπέι Ζαρνταμπί. «Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του διεθνούς jet-set οι οποίες έχουν καταφθάσει εδώ και λίγες μέρες στη Γαλλική Ριβιέρα λικνίζονται στους ήχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, όχι μόνο στα νυχτερινά μαγαζιά αλλά και μέρα-μεσημέρι στην ταράτσα του “Jimmy΄s Club”» τόνισα προσπαθώντας να ξεκολλήσω ένα ρόλεϊ από τα μακριά μαύρα μαλλιά μου. Η κολλητή μου φίλη με κοίταξε με μάλλον ειρωνικό ύφος.

«Ελα τώρα! Εσύ η ίδια, χρυσή μου, προσπαθείς εδώ και ώρες να πετύχεις το χτένισμα τύπου “φαρδιά σκαλωσιά” της εκρηκτικής τραγουδίστριας» σφύριξε μέσα από τα δόντια της. «Το ίδιο, βέβαια, επιχειρούν όλες οι κυρίες και δεσποινίδες από 15 ως 85 ετών» υποστήριξε. «Και πού είσαι ακόμη! Περίμενε να αντικρίσεις εκατοντάδες ομοιώματα της Αϊσέλ Τεϊμουζαρντέ αύριο, μέρα που ξεκινάει το 77ο Ράλι του Μονακό» κατέληξε.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ

Εσπευσα γρήγορα στην κρεβατοκάμαρα. Εβγαλα από την ντουλάπα το λευκό σύνολο, παντελόνι-σακάκι, της Stella ΜcCartney που έκανε διάσημο η Κate Μoss και ετοιμάστηκα για νέες εξορμήσεις. Ημουν σίγουρη ότι ο αιγυπτιακής καταγωγής μεγιστάνας Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, ιδιοκτήτης του πασίγνωστου πολυκαταστήματος Ηarrods, θα μου έκανε ένα ακόμη κομπλιμέντο για την εμφάνισή μου στη διάρκεια της συνηθισμένης συνάντησής μας στην είσοδο του «Μirabeau». Ο κ. Αλ Φαγέντ ανήκει και εκείνος στην κατηγορία των κροίσων οι οποίοι έχουν αποκτήσει διαμέρισμα σε ένα από τα γνωστότερα και ακριβότερα κτίρια του Μόντε Κάρλο. Δίπλα στο δικό του πρέπει να σας πληροφορήσω όμως ότι «φιγουράρουν» και τα ονόματα δύο επιφανών ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών, των κκ. Σπύρου Λάτση και Σπύρου Μεταξά. «Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση να αποκτήσεις διαμέρισμα στο “Μirabeau”» έλεγε συζητώντας λίγες ώρες πριν με τον Ζήνωνα η Σάντυ, σύζυγος του επίσης γνωστού επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοπελούζου. «Εμείς το προσπαθούσαμε χρόνια, αν και ξέρεις καλά τις διασυνδέσεις μας με το Πριγκιπάτο, αφού είχαμε αποκτήσει ήδη ένα ακόμη σπίτι εδώ. Τελικά τώρα τα καταφέραμε. Ενα πανέμορφο διαμέρισμα είναι πλέον δικό μας» δήλωνε ενθουσιασμένη η ξανθιά σύντροφος του επιχειρηματία, η οποία κατά γενική ομολογία διαθέτει μία από τις ωραιότερες και σπανιότερες συλλογές κοσμημάτων.

Περπατώντας αργά πέρασα από την Ρlace du Casino και κατευθύνθηκα στο «Η tel Μ tropole» στον αριθμό 4 της Αvenue de la Μadone. Η Εσθήρ με περίμενε στο caf. Αρτι αφιχθείσα από τις Κάννες, όπου παρευρέθη σε όλα τα μεγάλα parties αλλά και τα private dinners που έγιναν με αφορμή το Φεστιβάλ των Καννών, ήταν έτοιμη να μου εξιστορήσει καυτά νέα.

ΣΑΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΛΕΝΑ

«Μήπως πήρε πουθενά το μάτι σου τον Αρη Βωβό;» ψιθύρισε η φίλη μου. «Οχι» της απάντησα ρουφώντας μια γουλιά καφέ. «Αν και δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να τον συναντήσω στις θέσεις επισήμων του ράλι, αφού ο γνωστός μεγαλοκατασκευαστής τρέφει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αγώνες ταχύτητας» συνέχισα. «Μην ξεχνάς άλλωστε ότι στο παρελθόν υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς αγώνων αυτοκινήτου, όπως υποστηρίζει και ο στενός του φίλος και επίσης μέγας λάτρης της ταχύτητας Αλκις Κούρκουλος» τόνισα.

Η αναφορά μου στον ταλαντούχο ηθοποιό έκανε την Εσθήρ να ανατρέξει στο μακρινό κινηματογραφικό παρελθόν και να επιδοθεί σε ένα ακατάσχετο… λογύδριο γύρω από τις ταινίες οι οποίες έχουν γυριστεί στο Πριγκιπάτο του Μονακό. «Τι πανάκριβες παραγωγές με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007, τι κοσμοπολίτικα love stories, τι ταινίες περιπέτειας και κατασκοπείας…» έβγαλε έναν νοσταλγικό αναστεναγμό. «Εμένα πάντως η αγαπημένη μου ήταν εκείνη η υπέροχη με τίτλο “Ο κλέφτης” και πρωταγωνιστές την Γκρέις Κέλι και τον Κάρι Γκραντ» τη διέκοψα.

«Αλήθεια, ο Αρης Βωβός, μιας και τον ανέφερες πριν, δεν σου… φέρνει κάτι από τον playboy Κάρι Γκραντ σε πιο σύγχρονο style βεβαίως, βεβαίως;» ρώτησα την κολλητή μου. «Φυσικά! Παραμένει ένας γοητευτικός άνδρας» σημείωσε εκείνη.

«Πιστεύω μάλιστα ότι τώρα, μετά την είδηση του διαζυγίου του, θα είναι πολλές εκείνες οι οποίες θα αναζητούσαν ρόλο πρωταγωνιστικό στη ζωή του» υποστήριξε. «Αν πάντως ήταν κινηματογραφικός ήρωας, εγώ θα επέλεγα όχι μια superstar στο πλευρό του» έκανα και πάλι την παρέμβασή μου. «Μμμ! Θα έβλεπα δίπλα του όχι μια ντίβα εκθαμβωτικής ομορφιάς, όπως η Γκρέις Κέλι, αλλά μια χαριτωμένη, αέρινη… star πολιτικό» συνέχισα. «Ποια επιτέλους;» με ρώτησε η φίλη μου.

«Ε, ασφαλώς όχι την Παρθένα Φουντουκίδου ή τη Φεβρωνία Πατριανάκου» χαμογέλασα. «Να, θα έβλεπα τη βουλευτή Β Δ Αθήνας Μιλένα Αποστολάκη! Τρυφερή, χαριτωμένη και με μιαν… αριστοκρατικότητα τέλος πάντων στην εμφάνισή της.

Ετσι όπως η αείμνηστη Γκρέις. Τους φαντάζεσαι πρωταγωνιστές στη φοβερή σκηνή, τρέχω-τρέχω γύρω-γύρω από τους γνωστότερους δρόμους του Πριγκιπάτου, όπως οι Rue Grimaldi και Rue Μartyrs de la R sistance μέσα σε ένα ανοιχτό αυτοκίνητο;» αναρωτήθηκα. «Αχ! Ναι!» χτύπησε ενθουσιασμένη τα χέρια της η Εσθήρ. «Και η μουσική να παίζει από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου “Love is in the air”! Μα τι ρομαντικό! Τι συγκινητικό!» έβγαλε ένα βαθύ αναστεναγμό…

«Ασφαλώς!» σκέφτηκα. Ο χρόνος δείχνει πάντα πότε… τα κινηματογραφικά love stories γίνονται πραγματικότητα δημιουργώντας θόρυβο σε κοινωνικοπολιτικούς κύκλους!

«ΜΑΣ ΘΑΜΠΩΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΚΥΡΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ!»
«Οh, dear, you look divine!» αναφώνησε γνωστότατος επιχειρηματίας φιλώντας με σεβασμό το χέρι της συζύγου του αμερικανού πρέσβη κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Η μελαχρινή σύζυγος του επιφανούς διπλωμάτη κατόρθωσε να κλέψει όλα τα βλέμματα στο κλειστό καθιστό δείπνο το οποίο παρέθεσε στο σπίτι της στα νότια προάστια η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Η δρ Ανι Σπέκχαρντ φορούσε εκθαμβωτικό κατακόκκινο φόρεμα με… κινηματογραφικό ντεκολτέ, το οποίο μάλιστα τόνιζε ένα ειδικό «σφιγκτικό» μπουστάκι τύπου…

Μόνικα Μπελούτσι. Κάτι σαν αυτά που φοράει η Μόνικα στα parties των αγαπημένων της σχεδιαστών Dolce&Gabbana στις Κάννες ή αυτά που προτίμησε η superstar της pop Κάιλι Μινόγκ στα parties Chopard -Roberto Cavalli. Πέρα από την εκρηκτική εμφάνιση της πρέσβειρας, κολακευτικά σχόλια συγκέντρωσε η περιποίηση της υπουργού. Στο dinner με τις τρεις ροτόντες και το άψογο μενού συνέφαγαν οι επιχειρηματίες κκ. Βαγγέλης Μυτιληναίος, Βαγγέλης Χρόνης του Ομίλου Λάτση, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Αγγελος Φιλιππίδης, η κυρία Αγγελική Φράγκου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Ο εφοπλιστής κ. Παναγιώτης Τσάκος έφθασε καθυστερημένος λόγω των υποχρεώσεών του ως μέλους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ο γνωστός εφοπλιστής μαζί με τον thirtysomething Θωμά Βαρβιτσιώτη είναι από τους λίγους Ελληνες οι οποίοι έχουν περάσει τις «πύλες» της κλειστής, περίφημης Λέσχης των ισχυρών του πλανήτη. Ολα αυτά πραγματοποιήθηκαν ένα βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας προτού αναχωρήσω για τη Γαλλική Ριβιέρα… Το περασμένο Σάββατο πάντως περνώντας από το «Μatsuhisha» μέσα στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης «συνέλαβα» τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου μαζί με τη σύζυγό του Αντα και τον αδελφό του Νίκο με τη σύζυγό του Αλεξία να απολαμβάνουν sushi υψηλών προδιαγραφών… Αντε και στα «Ηakkasan» και «Ζuma» του Λονδίνου…

ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ…
Εκανα ένα πέρασμα από το «Ποσειδώνιο» για να παρακολουθήσω από κοντά να άδει επί πίστας το πιο πολυσυζητημένο σήμερα αγόρι της νυχτερινής διασκέδασης. Ο Χρήστος Χολίδης, πρώην μπασκετμπολίστας, ξανθός, γοητευτικός, «brutal», αναστατώνει τον γυναικείο πληθυσμό και αποδεικνύει ότι είναι «όλα τα λεφτά» χωρίς να έχει καμία ανάγκη τα δημοσιεύματα για δήθεν σχέση του με τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η παρτενέρ του Θέλξη, από την άλλη πλευρά, κάνει τους γνωστότερους νεαρούς γιους γνωστών επιχειρηματικών και εφοπλιστικών οικογενειών να ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να ρίχνουν στα πόδια της λουλούδια. Η οικονομική κρίση δεν έχει καμία θέση στους ναούς του μπουζουκιού, ιδιαίτερα στην παραλιακή!

ΒΙG QUΕSΤΙΟΝ
Τελειώνοντας, επιθυμώ να προχωρήσω σε μια ερώτηση… κρίσης και υψηλής σημασίας! Ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας ή μεγαλοεφοπλιστής θα τολμήσει να ανταγωνιστεί σε εποχές διεθνούς οικονομικής κρίσης τον πλοιοκτήτη Γιώργο Οικονόμου και να παραγγείλει στα περίφημα ναυπηγεία Ρerini ένα τόσο πολυτελές και προηγμένο τεχνολογικά yacht όπως το ολοκαίνουργιο δικό του με τον ευφάνταστο τίτλο «Βarracuda»; Ισως μόνο μέλη της οικογενείας Μεταξά. Το «Corelia» άλλωστε άφησε και εξακολουθεί να αφήνει εποχή…

ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΟΤ ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ
Με πληροφόρησαν ότι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε ένα πολύ σύντομο αλλά… άκρως δυναμικό πέρασμα από τη Γαλλική Ριβιέρα. «Ξέρεις, βέβαια, ότι το Σάββατο το ζεύγος Μαρινάκη βαφτίζει σε στενό κύκλο την κόρη του η οποία θα λάβει το όνομα Ελένη» συνέχισε κουνώντας το χέρι της στη νεαρότατη, λεπτεπίλεπτη Ευγενία Νιάρχου, η οποία έκανε εντυπωσιακή είσοδο φορώντας πάνω από το super μίνι φόρεμά της κολιέ με διαμάντια του πασίγνωστου διεθνούς οίκου Repossi, σχεδιασμένο από την ίδια. «Οπως καταλαβαίνεις, επιστρέφοντας στην Αθήνα πρέπει να είμαστε πανέτοιμες ενδυματολογικά διότι το ερχόμενο Σάββατο 30 Μαΐου ο κύριος και η κυρία Μαρινάκη δίνουν μεγάλη δεξίωση με την ευκαιρία της βάπτισης της μικρής» τόνισε.

Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΕΜΟΣ

Μεταξύ μπουζουκιού, τυραχλαδιού και σαμπάνιας άκουσα από διπλανή παρέα να λέγεται ότι όλο και συχνότερα ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη. Ο συμπαθέστατος Θωμάς είναι γνωστό ότι κάνει business στη συμπρωτεύουσα. Καλά ως εδώ. Η είδηση είναι ότι έχει συχνές επαφές με τον δημοφιλή αοιδό Αντώνη Ρέμο. Αν μάθω ότι ο κ. Λιακουνάκος, φανατικός Ολυμπιακός, ετοιμάζεται να… επενδύσει στον Ηρακλή, θα κάψω τα φανελάκια της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, τις κατακόκκινες τουαλέτες και τα stilettos-φωτιά του Μanolo Βlahnik.