ΛΟΝΔΙΝΟ Μετανάλυση μελετών προσθέτει ορισμένες ακόμη ευεργετικές ιδιότητες της καθημερινής κατανάλωσης τσαγιού. Η ανάλυση δείχνει ότι η κατανάλωση (αρκετού) τσαγιού την ημέρα αυξάνει την εγκεφαλική λειτουργία και προστατεύει την καρδιά. Η κατανάλωση δύο κουπών τσαγιού ημερησίως μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόκλησης καρδιακής προσβολής, διατηρεί τον οργανισμό και το σώμα ενυδατωμένο και βελτιώνει τόσο την εγκεφαλική λειτουργία όσο και την ψυχολογική διάθεση. Σύμφωνα με τους αναλυτές, για όλες αυτές τις ευεργετικές συνέπειες «υπεύθυνες» είναι πολυφαινολικές ενώσεις που περιέχει το τσάι οι οποίες είναι ευρύτερα γνωστές ως «φλαβονοειδή». Συγκεκριμένα, μία εκ των μελετών που διεξήχθη στη Φινλανδία δείχνει ότι στους άνδρες η κατανάλωση τσαγιού μειώνει κατά 21% τον κίνδυνο πρόκλησης καρδιακής προσβολής ενώ μια δεύτερη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία ότι στις γυναίκες το ποσοστό αυτό φθάνει στο 32%.