Η Σούπερ Λίγκα ζητεί να περάσει αποκλειστικά στην ευθύνη των ΠΑΕ η εντός των γηπέδων τάξη και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων. Με επιστολή την οποία έστειλε χθες ο πρόεδρος της Λίγκας κ. Κώστας Πηλαδάκης στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και κοινοποίησε στους υπουργούς Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο , Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ιωάννη Παπαθανασίου και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, ζητεί να περιοριστεί η ευθύνη της Αστυνομίας στον χώρο περιμετρικά των γηπέδων και στα κέντρα ελέγχου τα οποία θα δημιουργηθούν σε όλα τα γήπεδα.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, αφού υπενθυμίζει ότι με την πρόσφατη τροποποίηση του Ν. 3708/2008 για την « Καταπολέμηση της βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις » το προσωπικό ασφαλείας μπορεί να διεξάγει (κατόπιν συναίνεσης) σωματική έρευνα και να συλλαμβάνει τους ταραξίες που διαπράττουν αυτόφωρα αδικήματα παραδίνοντάς τους στην Αστυνομία, θεωρεί δεδομένο ότι θα περιοριστούν τα κρούσματα βίας στις εξέδρες εφόσον η ευθύνη της ασφαλείας ανατεθεί στις ΠΑΕ. « Τα μέλη της Σούπερ Λίγκας εκτιμούν ότι μοναδικός τρόπος για να συνδράμουν ουσιαστικά στην πάταξη φαινομένων βίας στους αθλητικούς χώρουςείναι η ανάληψη πρωτοβουλιών και υποχρεώσεων που θα τις καθιστούν αποκλειστικά υπεύθυνες για όσα διαδραματίζονται εντός των ποδοσφαιρικών γηπέδων. Με αυτόν τον τρόποη κάθε ΠΑΕκαλείται να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της εφόσον και η ίδια διατηρεί αποκλειστικά το δικαίωμα ελέγχου αυτών » αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Πηλαδάκης.

Με την ανάληψη της ευθύνης αλλά και του κόστους για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων η Σούπερ Λίγκα διεκδικεί και την κατάργηση των διατάξεων του αθλητικού νόμου ο οποίος υποχρεώνει τις ΠΑΕ να αποδίδουν το 10% επί των τηλεοπτικών συμφωνιών τις οποίες υπογράφουν υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων των αστυνομικών. Οπως μάλιστα αναφέρει ο κ. Πηλαδάκης, πρόταση η οποία έχει κατατεθεί για την ορθολογικοποίηση των ποσών που καταβάλλουν οι ΠΑΕ προς την Αστυνομία έχει γίνει δεκτή επί της αρχής από τους εμπλεκόμενους υπουργούς κκ. Παυλόπουλο, Γιώργο Αλογοσκούφη (πρώην υπουργός Οικονομίας) και Ιωαννίδη. Αν υιοθετηθεί το αίτημα της Σούπερ Λίγκας, το ετήσιο όφελος των 16 ΠΑΕ Α΄ Εθνικής υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ. Ποσόν που προφανώς οι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας υπολογίζουν ότι φθάνει και περισσεύει για να πληρώνονται οι σεκιούριτι που θα χρησιμοποιούνται εντός γηπέδων.