Αμεση σχέση με την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» εκτιμά η Αστυνομία ότι έχει η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση», η οποία ανέλαβε με προκήρυξη που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Ποντίκι» την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις. Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν στις 19 Μαρτίου του 2009 εναντίον των γραφείων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και την Τετάρτη το βράδυ στον τρίτο όροφο του κτιρίου, στην οδό Λυκαβηττού 7 στο Κολωνάκι, όπου στεγάζεται εταιρεία του κ. Γιώργου Τρεπεκλή, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι.

Στην προκήρυξή της η οργάνωση συσχετίζει τις επιθέσεις της με τις υποθέσεις Βατοπαιδίου και την προμήθεια του συστήματος C4Ι, όπου υπήρξε εμπλοκή της εταιρείας Siemens. Η προκήρυξη της «Λαϊκής Θέλησης» περιέχει αναφορές για τις προηγούμενες επαγγελματικές ενασχολήσεις του νέου προέδρου της ΚΕΔ και για τη «σχέση» του με τον ηγούμενο Εφραίμ, οι οποίες αποτελούσαν το περιεχόμενο σχετικής ερώτησης βουλευτών του ΠαΣοΚ. Επιπλέον, οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρουν ότι ο κ. Τρεπεκλής «έλαβε μίζα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση του C4Ι», υιοθετώντας δημοσιεύματα χωρίς να υπάρχει σχετική δικαστική ενέργεια. Ωστόσο, στο κείμενο της οργάνωσης υπάρχουν αναφορές και σε άλλα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, όπως και στον ρόλο πολιτικών προσώπων. Πάντως, στην προκήρυξή της η «Λαϊκή Θέληση» δεν προχωρεί σε καμία διευκρίνιση για τον τρόπο στόχευσης και δράσης των μελών της στις δύο βομβιστικές επιθέσεις.

Η οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2008, όταν απέστειλε προκήρυξη με την οποία αναλάμβανε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 29 Μαΐου του 2004 (δηλαδή, περίπου τέσσερα χρόνια πριν) στα δικαστήρια της Λάρισας, όπως και για την τοποθέτηση βομβών στα γραφεία δύο γερμανικών εταιρειών στο Μαρούσι και στα γραφεία της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής, στον Νέο Κόσμο.

Χαρακτηριστικό της οργάνωσης είναι ότι σε μερικές επιθέσεις της ενεργοποιεί τους εκρηκτικούς μηχανισμούς με κλήση κινητού τηλεφώνου, το οποίο τοποθετεί μέσα στη βόμβα. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., η βόμβα στα δικαστήρια της Λάρισας ενεργοποιήθηκε από μια τυχαία, «άσχετη» κλήση γυναίκας που καλούσε τον προηγούμενο κάτοχο του αριθμού του κινητού που λειτουργούσε ως πυροκροτητής. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, «η “Λαϊκή Θέληση” έχει το ίδιο καθοδηγητικό κέντρο με τον “Επαναστατικό Αγώνα” και δρα- με αραιά χτυπήματα- ως συνέχεια της οργάνωσης “Ενοπλη Επαναστατική Δράση” που εμφανίστηκε για τελευταία φορά με βομβιστική επίθεση τον Μάρτιο του 2008. Κύριος στόχος των οργανωτών του αντάρτικου πόλης είναι να δίνεται εικόνα μετώπου ένοπλης δράσης».

O ι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται τώρα νέο χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα» ύστερα από την επίθεση στη Εurobank, στην Αργυρούπολη, μια και δεν έχει αποστείλει ακόμη προκήρυξη με την οποία να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Επίθεση κουκουλοφόρων σε βιβλιοπωλείο
Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσαν κουκουλοφόροι χθες στις 15.00 στο βιβλιοπωλείο Ελληνικά Γράμματα που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μια ομάδα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους αρχικά έσπασε την τζαμαρία του βιβλιοπωλείου και στη συνέχεια πέταξε στο εσωτερικό μπογιές, πέτρες και διάφορα αντικείμενα. Ακολούθως, οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή. Επίσης, εμπρηστές «χτύπησαν» χθες τα ξημερώματα το σουπερμάρκετ Βερόπουλος στη λεωφόρο Ηρακλείου 122, στη Ριζούπολη. Αγνωστα άτομα έσπασαν με βαριοπούλες την είσοδο του σουπερμάρκετ και έριξαν στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα.