Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής κατά του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου με χθεσινοβραδινή ομιλία του στο Περιστέρι και έδειξε με σαφή τρόπο ότι στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι μονόδρομος η μετωπική σύγκρουση. Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της Γραμματείας παραγωγικών τάξεων της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο κ. Καραμανλής επενδύει στη ρητορική του ικανότητα και στο πλεονέκτημα που έχει ως προς τη σύγκρισή του με τον κ. Παπανδρέου όσον αφορά τα ηγετικά χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα είναι ιδιαίτερα σκληρός με τον κ. Παπανδρέου και θα αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία τις αντιφάσεις και τις ακρότητες του προέδρου του ΠαΣοΚ, όπως λένε χαρακτηριστικά ηγετικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Καραμανλής σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την κομματική βάση χαρακτήρισε ατόπημα και προσβολή το δίλημμα που θέτει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανάμεσα σε «σοσιαλισμό και βαρβαρότητα», μίλησε για πρωτοφανή και πρωτόγνωρο ισχυρισμό και τον κάλεσε να διορθώσει. «Τον ακούμετις τελευταίες ημέρεςνα δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές υπάρχει ένα δίλημμα. Οτι υπάρχει δίλημμα επιλογής μεταξύ “σοσιαλισμού και δημοκρατίας αφενός και βαρβαρότητας αφετέρου”» τόνισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Είναι βαρύτατα προσβλητικός για εκατομμύρια πολίτες. Είναι αδιανόητο να χαρακτηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους πολιτικούς του αντιπάλους “βάρβαρους”».

Απέναντι στο δίλημμα του ΠαΣοΚ η κυβέρνηση θέτει το δικό της, το οποίο, όπως επανέλαβε ο κ. Καραμανλής, είναι «υπευθυνότητα ή ακραία ανευθυνότητα» και σημείωσε: «Οσο λείπει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα υπεύθυνο οικονομικό πρόγραμμα τόσο του περισσεύει μια ανεύθυνη σκανδαλολογία». Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της οικονομίας και έδωσε έμφαση στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την οικονομική κρίση.

O κ. Καραμανλής, ο οποίος επέλεξε να επισκεφθεί το Περιστέρι, έναν δήμο στην καρδιά της δύσκολης για τη ΝΔ περιφέρειας της Β΄ Αθηνών, ανέδειξε την κυβερνητική απόφαση να ασχοληθεί αρκετά το επόμενο διάστημα με τη λεγόμενη «καθημερινότητα». Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του να επισκεφθεί πριν από την ομιλία του το Αστικό Κέντρο Υγείας Περιστερίου και τον σταθμό μετρό Περιστερίου, επιμένοντας με δηλώσεις του στην παρεχόμενη ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και στην εξυπηρέτηση περίπου 75.000 πολιτών της Δυτικής Αθήνας με το μετρό.

Ο φόβος της αποχής και της αποσυσπείρωσης, αλλά και των ποσοστών του δικομματισμού παραμένει στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης και επιστρατεύονται όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί για την αναστροφή του κλίματος. Ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτης είπε χθες ότι το πρόβλημα της συσπείρωσης μπορεί να καταστεί και πλεονέκτημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά της ΝΔ και θα αντιμετωπισθεί και η αποχή.

Ενώπιον του κινδύνου της ήττας αρχίζουν σιγά σιγά και συσπειρώνονται τουλάχιστον τα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη και ακολουθούν ενιαία γραμμή, ζητώντας τη στήριξη των νεοδημοκρατών. «Να πάμε και στους γκρινιάρηδες νεοδημοκράτες» είπε η επικεφαλής κυρία Μαριέττα Γιαννάκου σε εκδήλωση του Συνδέσμου «1974» και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «πρέπει να ξεχάσουμε τα λάθη,αλλά να μην τα διαγράψουμε» . Ο υπουργός Μεταφορών κ. Ευρ.Στυλιανίδης τόνισε ότι μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ.Χατζηδάκης κατηγόρησε το ΠαΣοΚ για την ακατάσχετη υποσχεσιολογία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ
30 χρόνια από την προσχώρηση στην ΕΟΚ
Τα 30 χρόνια από την ιστορική υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ γιορτάζονται σήμερα με λαμπρή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο από το Ιδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», παρουσία του πρώην προέδρου της Γαλλίας κ. Ζισκάρ ντ΄ Εστέν, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια και του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή. Στην εκδήλωση θα παραστεί προσκεκλημένος του Γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ. Ζαγορίτη και ο γραμματέας του κόμματος UΜΡ της Γαλλίας κ. Ξαβιέ Μπερτράν.

Ολα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν δηλώσει ότι θα παραστούν, πλην ορισμένων υπουργών που θα απουσιάζουν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως θα παραστούν και τα περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας κκ. Κ. Στεφανόπουλος και Χρ. Σαρτζετάκης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κ. Καραμανλής» κ. Ι. Βαρβιτσιώτης, ενώ έχουν κληθεί και πρώην υπουργοί, όπως οι κκ. Γερ. Αρσένης, Ι. Παπαντωνίου, Γ. Μαγκάκης, Β. Κεδίκογλου, Ελ. Βερυβάκης κ.ά. και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Α. Παπανδρέου κ. Α. Λιβάνης. Η εκδήλωση, που γίνεται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις ευρωεκλογές, θα αρχίσει με τρεις χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Ιδρύματος και ένας εκ των στενότερων συνεργατών του ιδρυτή της ΝΔ κ. Π. Μολυβιάτης, ο αντιπροέδρος κ. Αχ. Καραμανλής και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας. Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες του κ. Ζισκάρ ντ΄ Εστέν και του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή που θα αναφερθούν στη σημασία της προσχώρησης της χώρα μας στην (τότε) ΕΟΚ, ενώ θα προβληθεί και ντοκυμαντέρ διαρκείας 17 λεπτών με θέμα πώς φθάσαμε στην 29η Μαΐου, τότε που υπεγράφη από τον Κ. Καραμανλή η Συνθήκη Προσχώρησης.