Με μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ και πρώην υπουργός κ. Γ. Βουλγαράκης δήλωσε δυναμικό «παρών», απαντώντας ουσιαστικά σε όσους εντός του κυβερνώντος κόμματος θέτουν θέμα συμμετοχής του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο. Με τη διοργάνωση μιας καθαρά προεκλογικής συγκέντρωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο, η οποία χαρακτηρίστηκε από το πολυπληθές ακροατήριο και το πάθος των συγκεντρωμένων, ειδικά των δεκάδων νεολαίων της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Βουλγαράκης είχε θερμή ηθική συμπαράσταση από τους ψηφοφόρους του. «Βουλγαράκης – Βουλγαράκης» φώναζαν οι Οννεδίτες στην αίθουσα του ξενοδοχείου Κάραβελ και το σύνθημα «Η ΔΑΠ είναι μαζί σου» κυριαρχούσε, ενώ πολλές φορές τα χειροκροτήματα κάλυπταν την ομιλία του.

Με την παρουσία των παιδιών του στην πρώτη γραμμή (η σύζυγός του δεν παραβρέθηκε λόγω προβλήματος υγείας), αλλά με την απουσία των συνυποψηφίων του στην Α΄ Αθηνών, ο κ. Βουλγαράκης επέλεξε να συσπειρώσει ο ίδιος μέρος της κομματικής βάσης στην εκλογική περιφέρεια όπου πολιτεύεται, παρά την απόφαση της Ρηγίλλης να μην τον επιστρατεύσει στην προεκλογική μάχη. Ο ίδιος, όμως, αρκετά έμπειρος και κομματικά «μπαρουτοκαπνισμένος», δεν φαίνεται διατεθειμένος να χαριστεί στον οποιονδήποτε θελήσει να παίξει με το όνομά του και το πολιτικό του μέλλον, όπως έλεγαν πολιτικοί του φίλοι, και το μήνυμα ήταν σαφές. «Δεν θα κάνω καμία προσωπική αναφορά. Ούτε ο τόποςούτε και η ώρα είναι σωστή. Οφείλω πολλά και σε εσάς και σε αυτή τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Ημουν, είμαι και θα παραμείνω στρατιώτης της» τόνισε.

Α ρκετά φορτισμένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι ψηφοφόροι του, θέλησε να τους μεταδώσει αισιοδοξία για το δικό του μέλλον. «Σήμερα είμαστε εδώ για το εμείς και όχι για το εγώ» είπε και τόνισε με έμφαση για όσα ακούγονται για τον ίδιο: «Απευθυνόμενος ως αδελφός προς αδελφούς και ως φίλος προς φίλους, θέλω να σας πω ότι, όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και θα μάθετε τα πραγματικά γεγονότα, κανένας από εσάς δεν θα ντρέπεται για τη σχέση που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία 30 χρόνια και για την οποία είμαι υπερήφανος». Νωρίτερα, εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά, στην αίθουσα «Κρανιδιώτη» στο υπουργείο Εξωτερικών, ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και πρώην υφυπουργός κ. Π. Δούκας, παρά τα όσα ακούγονται και για τον ίδιο, επέλεξε ενώπιον μελών των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Κολούμπια να μιλήσει πολιτικά επί της οικονομίας και να αφήσει με τον τρόπο του αιχμές για την ασκούμενη οικονομική πολιτική, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Ο συνυποψήφιός του και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ ότι δεν μπορεί άνθρωποι που τους έχουν χρεωθεί ευθύνες να έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το κόμμα και ο καθένας κρίνεται πολιτικά.