Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται τόσο στην ενέργεια όσο και στις χρηματοδοτήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων άσκησε χθες ο υπεύθυνος του ΠαΣοΚ για θέματα Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Υπάρχει το κρίσιμο θέμα της κερδοσκοπίας στα υγρά καύσιμα. Εδώ έχουμε νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην αντλία. Εδώ και 12 μήνες συντελείται μια πρωτοφανής κλοπή του λαϊκού εισοδήματος με πρόσχημα την υψηλή διεθνή τιμή του πετρελαίου. Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για το θέμα αυτό εδώ και έναν χρόνο; Εξαγγέλλει και ξαναεξαγγέλλει μέτρα, αλλά δεν έχουμε δει ως σήμερα απολύτως κανένα αποτέλεσμα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Για τα κέρδη που ανακοίνωσε η ΔΕΗ ο βουλευτής και πρώην υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο λοιπόν που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται από την ακρίβειααποτελεί πρόσκληση για το κράτος να κερδοσκοπεί σε βάρος των φτωχών καταναλωτών. Το ΠαΣοΚ απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις της ΔΕΗ που δόθηκαν το 2008 με πρόσχημα την αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου και της ρήτρας καυσίμου» . Αναφέρθηκε, τέλος, στη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων, λέγοντας: «Θέλω να πληροφορήσω και τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. υπουργό Ανάπτυξης ότι η δεύτερη φάση του ΤΕΜΠΜΕ βρίσκεται στον αέρα αφού δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, ενώ δεν επιδοτεί το κεφάλαιο κίνησης, συνεπώς δεν είναι ελκυστική για τις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Απ. Κατσιφάρας είπε ότι «ο χαμηλότερος πληθωρισμός των τελευταίων 41 ετών είναι μύθος. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος, άδειασε προχθές τον Πρωθυπουργό της χώρας επισημαίνοντάς του ότι σε ό,τι αφορά τις τιμές βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσηςο έλληνας καταναλωτήςσε σύγκριση με τον ομόλογό του στο Βέλγιο, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ισπανίασυνεχίζει να βιώνει στο πετσί του την ακρίβεια. Η Ελλάδα διαθέτει το ακριβότερο καλάθι τροφίμων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το τέταρτο πιο ακριβό καλάθι στις χώρες του ΟΟΣΑ».

Ο βουλευτής κ. Φίλιππος Σαχινίδης , τέλος, άσκησε κριτική για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις ΑΠΕ.