Αγώνα δρόμου κάνει η Νέα Δημοκρατία ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές και ξεκινά επικοινωνιακή αντεπίθεση για να αυξήσει τη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουνίου. «Καμία ψήφος χαμένη» είναι η κεντρική γραμμή όπως αποτυπώθηκε και στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και με τη συμμετοχή της επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κυρίας Μαριέττας Γιαννάκου.

Στη συνεδρίαση έγινε μακρά συζήτηση για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες ώστε να κινητοποιηθεί το σύνολο του κομματικού και στελεχικού δυναμικού, ώστε να υπάρξει δυναμική στις εκλογές και να ανατραπεί το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί. Η αγωνία είναι έκδηλη στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, που τρέμει στην ιδέα της αποχής. Σε Μαξίμου και Ρηγίλλης ευελπιστούν ότι οι συνεχείς εμφανίσεις του Πρωθυπουργού θα λειτουργήσουν συσπειρωτικά.

Ο κ. Καραμανλής ζήτησε χθες να υπάρχουν άμεσες απαντήσεις στο ΠαΣοΚ και να υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης, κάτι που θα κάνουν οι κορυφαίοι υπουργοί που θα εμφανιστούν στα προεκλογικά μπαλκόνια, όπως έχει ζητήσει ο ίδιος, ο οποίος θα αυξήσει τους τόνους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της κ. Γ. Παπανδρέου.

Ενδεικτική του κεντρικού στόχου της ΝΔ ήταν η καίρια παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά , ο οποίος παρά τα όσα κυκλοφορούν δεν είναι δυσαρεστημένος από τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου και τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων των στελεχών «για το καλό της παράταξης». Ο κ. Σουφλιάς υποστήριξε στη συνεδρίαση ενώπιον των άλλων υπουργών, όπως της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και του κ. Πρ. Παυλόπουλου , αλλά και του Γραμματέα της ΝΔ κ. Ελ.Ζαγορίτη ότι όλοι πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να πεισθούν οι πολίτες και να προσέλθει στις κάλπες μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων.

Στην ανάγκη συμμετοχής αναφέρθηκε δημόσια και η κυρία Γιαννάκου (η οποία δέχεται σφοδρή επίθεση από τον ΛΑΟΣ), εκφράζοντας την αισιοδοξία της για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, ενώ στη συνεδρίαση επεσήμανε ότι δεν θα ακολουθήσει η ίδια το ΠαΣοΚ στους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί. Στόχο τη συσπείρωση έχει και η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ που είναι έτοιμη και τα πρώτα μηνύματα θα εμφανιστούν το Σαββατοκύριακο, οπότε ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει στην επαρχία.

O Πρωθυπουργός θα βρεθεί το πρωί του Σαββάτου σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα, για την οποία γίνεται μεγάλη κινητοποίηση, ενώ την επομένη θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί το Περιστέρι, κομβικό σημείο της Β΄ Αθηνών όπου έχει πρόβλημα η ΝΔ, και θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, σε εκδήλωση που διοργανώνει η Γραμματεία Παραγωγικών Τάξεων του κόμματος. Αύριο η ΝΔ διοργανώνει εκδήλωση στο Ζάππειο για τη συμπλήρωση 30 ετών από την υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα έγινε στη Ρηγίλλης «φροντιστήριο» από τον κ. Ζαγορίτη και τον διευθυντή της ΝΔ κ. Μεν.Δασκαλάκη προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές για το τι θα λένε, πώς θα το λένε και πώς θα κινηθούν κατά την προεκλογική περίοδο. Αν και ο χρόνος για τις κάλπες μετράει αντίστροφα, η γκρίνια για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου συνεχίζεται, με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη και τον κ. Εμμ. Μαυρομμάτη (νυν ευρωβουλευτή) να ασκούν κριτική.