Εξώγαμο τέκνο ή ανήλικη ερωμένη; Η μυστηριώδης σχέση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το 18χρονο μοντέλο Νοέμι Λετίτσια έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στην Ιταλία που δεν λέει να κοπάσει. Μέσω δημοσιευμάτων σε εφημερίδες και περιοδικά που ελέγχει ο Καβαλιέρε προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, γεγονός όμως είναι ότι πέφτει σε αντιφάσεις για το πώς προέκυψε αυτή η σχέση.

Η απίθανη φιλία που έχει καλλιεργήσει με τη 18χρονη, η οποία τον αποκαλεί «μπαμπάκα» και έλαβε από τον πρωθυπουργό ένα διαμαντένιο περιδέραιο αξίας σχεδόν 7.000 ευρώ, ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η Βερόνικα Λάριο θέλει το διαζύγιο.

Ο Σίλβιο χρησιμοποιεί την εξουσία του επί του Τύπου για να κάνει τα «κουτσομπολιά» να σωπάσουν. Η 18χρονη φωτογραφήθηκε αυτή την εβδομάδα για το περιοδικό «Chi», ιδιοκτησίας του ιταλού πρωθυπουργού, να φιλιέται στα χείλη με το αγόρι της. Αλλά η πολιτική αναταραχή που έχει ξεσπάσει δεν λέει να κοπάσει και κινδυνεύει να κλονίσει την παραδοσιακά υψηλή δημοτικότητα του κ. Μπερλουσκόνι.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η παρουσία του στο πάρτι γενεθλίων της νεαρής Νοέμι ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής, αλλά το πρωί εκείνης της ημέρας οι άντρες της ασφαλείας του είχαν πάει στο σπίτι της για να ελέγξουν τον χώρο.

Η μητέρα της Νοέμι Αννα Παλούμπο ήταν πολλά υποσχόμενη παρουσιάστρια σε τηλεοπτικό κανάλι του Καβαλιέρε τη δεκαετία του ΄80. Δεν έχει διευκρινίσει πώς τον γνωρίζει αλλά έχει δηλώσει ότι «ελπίζει να κάνει για την κόρη της όσα δεν μπόρεσε να κάνει για εκείνη».

Αγνωστο παραμένει επίσης το γιατί, τη στιγμή που ο πατέρας της δηλώνει ετήσιο εισόδημα 12.000

ευρώ, η Νοέμι πήγαινε στο σχολείο με πολυτελές αυτοκίνητο και ντυνόταν με επώνυμα ρούχα.

© Τhe Τimes, 2009