Ειδικός φρουρός τραυματίστηκε ελαφρά προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες όταν το περιπολικό που επέβαινε, στη διασταύρωση των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Μενάνδρου στο κέντρο της Αθήνας, δέχθηκε επίθεση με πέτρες και γυάλινα μπουκάλια από ομάδα 30 ατόμων που βρισκόταν μέσα στο κτίριο του παλαιού Εφετείου όπου έχουν βρει προσωρινά «καταφύγιο» πολλοί λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αστυνομικοί του Τμήματος Ομονοίας κλήθηκαν να μεταβούν σε κατάστημα όπου είχε διαπραχθεί ληστεία εις βάρος 22χρονου. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από κοινού με το θύμα της ληστείας εξόρμησαν στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να εντοπιστεί και συλληφθεί ο δράστης.

Τη στιγμή που ο ειδικός φρουρός περνούσε οδηγώντας το περιπολικό έξω από το κτίριο του παλαιού Εφετείου δέχθηκε επίθεση, με συνέπεια να τραυματιστεί ελαφρά στο δεξί χέρι και να προκληθούν φθορές στο μπροστινό παρμπρίζ. Στη συνέχεια ο ειδικός φρουρός επισκέφθηκε εφημερεύον νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως επέστρεψε στην υπηρεσία του.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με τα επεισόδια που έγιναν πριν από περίπου 10 ημέρες στο ίδιο σημείο.

Τ ην άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για το κτίριο του παλαιού Εφετείου επί της οδού Σωκράτους, ζήτησε ο νομάρχης Αθηνών κ. Ι. Σγουρός. Σε επίσκεψή του την Παρασκευή και το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Σγουρός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επικαλούμενος λόγους δημόσιας υγείας, τόσο για τους μετανάστες που στεγάζονται στο κτίριο όσο και για τους περιοίκους, ενώ προέβλεψε ακραίες καταστάσεις. « Φοβάμαι ότι τα χειρότερα έρχονται» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ο ρόλος της νομαρχίας είναι περιοριστικού χαρακτήρα. Εχει ισχύ μόνο ως προς την καταγραφή του προβλήματος και την ενημέρωση των αρμοδίων αρχών, μεταξύ άλλων του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα στο οποίο και ανήκει το κτίριο. «Δεν μπορώ να κατανοήσω τη στάση τους» κατέληξε ο κ. Σγουρός.