Μία ακόμη διόρθωση που ξεκίνησε χωρίς να ολοκληρωθεί απογοητεύοντας αυτούς που την περιμένουν, καθώς απορροφήθηκε ενδοσυνεδριακά χωρίς κραδασμούς με αποτέλεσμα να ανανεώσει και πάλι την ανοδική δυναμική της αγοράς. Αρχικά επιφυλακτικό ήταν το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία αργά το απόγευμα υπεραπέδιδαν με κέρδη υψηλότερα του 2%, όταν επιβεβαιώθηκε η έντονα ανοδική τάση των δεικτών της Wall Street μετά την έναρξη.

Σύντομο ήταν για την εγχώρια αγορά το αρχικά αρνητικό ξεκίνημα, καθώς δεν συμπλήρωσε ούτε το πρώτο δίωρο. Ο γενικός δείκτης αντέδρασε δύο φορές από τα χαμηλά της περιοχής των 2.120 μονάδων καθώς μόλις άρχισε να τα προσεγγίζει, πύκνωνε το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων ο γενικός δείκτης έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη βάση στήριξης στην περιοχή των 2.120 μονάδων, την οποία επιβεβαίωσε και στη χθεσινή συνεδρίαση.

Αφού ανέκαμψε και πέρασε σε ανοδική τροχιά, ο γενικός δείκτης παρέμεινε σταθερά υψηλότερα των 2.150 μονάδων και βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την εικόνα του στη συνέχεια, τερμάτισε κοντά στο υψηλό της ημέρας των 2.174 μονάδων και συγκεκριμένα στις 2.171,26 μονάδες, με άνοδο 1,17%.

Σε ανάλογο ποσοστό 1,20% ενισχύθηκε ο δείκτης FΤSΕ20, ενώ οι ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε η μετοχή του Βωβού (-29,86%) για δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση, «στέρησαν» μέρος της ανόδου από τον δείκτη FΤSΕ40 ο οποίος έκλεισε κατά 0,96% υψηλότερα. Οριακά κέρδισε το θετικό πρόσημο στο κλείσιμο ο δείκτης FΤSΕ80 που ενισχύθηκε κατά 0,12% ύστερα από συχνές εναλλαγές προσήμου στο τελευταίο δίωρο και αφού είχε χάσει τα αξιόλογα κέρδη που εμφάνισε ενωρίτερα. Η αρχικά αρνητική εικόνα της αγοράς επιβράδυνε σε σημαντικό βαθμό τους συναλλακτικούς ρυθμούς οι οποίοι άρχισαν να βελτιώνονται αφού σταθεροποιήθηκε η ανοδική τάση στο τελευταίο δίωρο. Το αποτέλεσμα ήταν να περιορισθεί ο συνολικός τζίρος της αγοράς στο χαμηλότερο μέγεθος των δεκατριών τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς διαμορφώθηκε στα 155.5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν σε πακέτα.

Η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 105 ανοδικές, 85 καθοδικές και 126 αμετάβλητες μετοχές. Μετοχές
Εθνική Τράπεζα: Το κλείσιμο της μετοχής στο υψηλό της ημέρας στη διάρκεια των δημοπρασιών «επιβεβαιώνει» το πέρασμά της ήδη από την Παρασκευή στην «αντεπίθεση» για την εκπλήρωση «υψηλότερων» στόχων. Το αρχικά πτωτικό ξεκίνημα πίεσε τη μετοχή στο χαμηλό των 16,49 ευρώ και με τη σύντομη επάνοδό της σε θετική τροχιά επανέκτησε τα 17,32 ευρώ στο κλείσιμο, με άνοδο 2,49%.

ΔΕΗ: Παρά τη μείωση του τζίρου της αγοράς, η μετοχή διατήρησε τον δικό της στο ίδιο περίπου μέγεθος με τον αντίστοιχο της Παρασκευής καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά την Εθνική Τράπεζα. Η μετοχή ωθήθηκε αρχικά στα 14,60 ευρώ και έκλεισε τελικά στα 14,30 ευρώ, με άνοδο 1,42%.

ΕFG Εurobank: Στην ανοδική της απόπειρα η μετοχή ωθήθηκε ως τα 7,60 ευρώ όπου όμως αυξήθηκε η προσφορά με αποτέλεσμα να περιορίσει στο τέλος τις επιδόσεις της κλείνοντας ενισχυμένη κατά 0,41% στα 7,43%.