Η πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέχει ένα μόλις… πρωτάθλημα από το ρεκόρ των 18 της «μισητής» γειτόνισσάς της (και δεύτερης στη βαθμολογία με διαφορά έξι βαθμών) Λίβερπουλ. Η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ, βρίσκεται σε απόσταση ενός βαθμού από το να πανηγυρίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της και 18ο της ιστορίας της και υποδέχεται σήμερα την Αρσεναλ. «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το ντέρμπι εναντίον της Αρσεναλ σαν να είμαστε ήδη πρωταθλητές. Χρειαζόμαστε τη νίκη και θα παλέψουμε για αυτήν. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε ως την τελευταία αγωνιστική και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χαλ για να πάρουμε τον τίτλο» είπε ο σερ Αλεξ θυμίζοντας ότι το ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ θα διεξαχθεί μόλις τρεις ημέρες πριν από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 27 Μαΐου, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, όπου η Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα.

Και αν στην Αγγλία ενδέχεται να «καθαρίσει» από σήμερα η… μπουγάδα, δεν συμβαίνει το ίδιο στη Γερμανία, όπου το φινάλε της Μπουντεσλίγκα προμηνύεται συγκλονιστικό. Η έκπληξη του εφετινού πρωταθλήματος και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Βόλφσμπουργκ δοκιμάζεται σήμερα για την προτελευταία αγωνιστική στο Αννόβερο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, ενώ επικίνδυνη έξοδο έχει και η ισόβαθμή της (υπολείπεται δύο τερμάτων στην ισοβαθμία) Μπάγερν Μονάχου, την οποία περιμένει η επικίνδυνη Χόφενχαϊμ. Πιθανό στραβοπάτημά τους ευελπιστεί να εκμεταλλευθεί η Χέρτα Βερολίνου, που ακολουθεί με έναν βαθμό λιγότερο και υποδέχεται τη Σάλκε, ενώ στο «κόλπο» παραμένει και η Στουτγάρδη, η οποία έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από τις πρωτοπόρους υποδέχεται την Κότμπους πριν από το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής με την Μπάγερν στο Μόναχο.

Σ την Ισπανία η Μπαρτσελόνα ενδέχεται να πανηγυρίσει μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου την περασμένη Τετάρτη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς να χρειαστεί καν να… ταξιδέψει στη Μαγιόρκα για την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα.

Αν απόψε η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κερδίσει στο «Μαδριγάλ» τη Βιγιαρεάλ, τότε οι Καταλανοί θα πανηγυρίσουν το «νταμπλ» και θα μπουν χωρίς άγχος στη φάση της προετοιμασίας τους για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αντίστοιχο είναι το σενάριο και στην Ιταλία. Αν δεν κερδίσει απόψε η Μίλαν στη Σιένα, τότε ο κ. Ζοζέ Μουρίνιο θα πανηγυρίσει πρόωρα με την Ιντερ το πρώτο «Σκουντέτο» της καριέρας του, το οποίο θα είναι το τέταρτο στη σειρά των Νερατζούρι.