Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της «ξεχασμένης» παράστασης πολιτικής αγωγής του Δημοσίου στην ανάκριση για τις μίζες της Siemens. Το ΠαΣοΚ θεωρεί ότι η απόκρυψη της δήλωσης παράστασης αποτελεί απόδειξη οργανωμένου σχεδίου για το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής. Χαρακτηρίζει δε τουλάχιστον αξιοπερίεργη τη στάση του αρμόδιου ανακριτή. Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας κάνει λόγο για μεθοδευμένες προσπάθειες υπόσκαψης του κύρους της Δικαιοσύνης και τρομοκράτησης του ανακριτή. Το ΚΚΕ έκανε πάλι λόγο για δικομματικό κουκούλωμα των σκανδάλων και ο ΣΥΡΙΖΑ για πρακτικές συγκάλυψης από τα δύο μεγάλα κόμματα.

«Αν ήταν γνωστό από τις 9 Απριλίου ότι το ελληνικό Δημόσιο μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτουςδήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και μάλιστα με το επιχείρημα ότι διάφορα εγκλήματα βαρύνουν υπαλλήλους, αξιωματούχους και πολιτικούς των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων, τότε θα υπήρχε ένας αξεπέραστος για τον κ. Καραμανλή πρόσθετος ηθικός, πολιτικός και νομικός λόγος να μην κλείσει τη Βουλή και να οδηγήσει με την απόφασή του σε παραγραφή των εγκλημάτων που τελέστηκαν ως το 2007» τόνισε χθες ο εκπρόσωπος για θέματα Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης.

Ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης κ. Ντ. Ρόβλιας σημείωσε ότι στη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής που κατέθεσε το ελληνικό Δημόσιο αναφέρεται η διάθεση χρηματικών ποσών σε πολιτικά πρόσωπα μέσω «μαύρων ταμείων» και εκτίμησε ότι η αναφορά αυτή ούτε τυχαία ούτε ανεύθυνη μπορεί να είναι.

Οπως σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον το ελληνικό Δημόσιο δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, αξιώνοντας αποζημίωση για λόγους ηθικής βλάβης και υλικής ζημιάς σε βάρος του Δημοσίου, με την εμπλοκή μάλιστα και στελεχών του πολιτικού κόσμου, ο κ. Καραμανλής θα υποχρεούνταν, αν αυτό ήταν γνωστό, να μην προχωρήσει στη λήξη των εργασιών της Β Δ Τακτικής Συνόδου της Βουλής. «Αραη απόφαση του κ. Καραμανλή να κλείσει τη Βουλή και να οδηγήσει σε παραγραφή τα σκάνδαλαστερεί τη δυνατότητα από το ελληνικό Δημόσιο να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και τις αξιώσεις του έναντι του μέρους εκείνου των κατηγορουμένων που έχουν πολιτική ιδιότητα» τόνισε ο κ. Καστανίδης. Επικαλέστηκε μάλιστα και δήλωση της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , πως ήταν σε γνώση της η απόφαση του κ. Καραμανλή να κλείσει τη Βουλή και να κηρύξει τη λήξη των εργασιών της Β Δ Τακτικής Συνόδου και ότι απλώς δεν γνώριζε την ημερομηνία.

O υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στους βουλευτές του ΠαΣοΚ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «μεθοδευμένη προσπάθεια να υποσκάψει το κύρος της Δικαιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και να εκφοβίσει τους δικαστικούς λειτουργούς». Μάλιστα τόνισε ότι «μετά την προαναγγελία παραιτήσεων δικαστικών λειτουργών από τον κ. Ραγκούση και τον διαχωρισμό τους σε έντιμους και ανέντιμους από την κυρία Βάσω Παπανδρέου, έρχεται πάλι το ΠαΣοΚ να κατασυκοφαντήσει τον δικαστικό κλάδο στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική κοινή γνώμη». Ωστόσο, προσέθεσε ο κ. Δένδιας, «είμαι βέβαιος ότι οι έλληνες δικαστές ούτε εκφοβίζονται ούτε είναι δυνατόν να υποκύψουν σε τέτοιες σκοπιμότητες». Ο κ. Δένδιας δεν έλαβε θέση για τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής που έκανε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην υπόθεση της Siemens (στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει χρηματισμός πολιτικών προσώπων από τα δύο μεγάλα κόμματα) και παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομίας στο οποίο υπάγεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Επίσης επανέλαβε ότι «δεν υφίσταται ζήτημα πειθαρχικού ελέγχου κατά του ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανού που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens».

«Δικομματικό κουκούλωμα» βλέπει η Αριστερά
Επίθεση στον δικομματισμό του «κουκουλώματος των σκανδάλων» έκανε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα . Μίλησε για τροφίμους της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, «ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η ηγεσία του ΠαΣοΚ», οι οποίοι εξαιτίας των σκανδάλων και των αποκαλύψεων για τη Siemens προσπαθούν να σπιλώσουν το ΚΚΕ. Για πρακτικές συγκάλυψης που βολεύουν ΝΔ και ΠαΣοΚ μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στις υποθέσεις Βατοπαιδίου και «Γερμανός» τόνισε ότι οι Ελληνες μπορούν «να δουν ποιοι είναι αυτοί στην πολιτική ζωή του τόπου που κάνουν τις δουλειές τους με κουκούλες».