Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Νικήτα Τσακίρογλου το διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου, «με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας», δίνει τις δικές του εξηγήσεις. Με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρός του Δημήτρης Γαρούφας προχωρεί σε επισημάνσεις και διορθώσεις, καταλήγοντας ωστόσο ότι «δεν αντιδικεί με τον κ. Τσακίρογλου, τον οποίο άλλωστε θεωρεί πολύ καλό ηθοποιό».

Ετσι το ΔΣ του ΚΘΒΕ τονίζει ότι «παραπλανήθηκε» από τον Νικήτα Τσακίρογλου και γι΄ αυτό δεν παρέστη στη συνέντευξη Τύπου ώστε «να μην υπάρξει άμεση απάντηση στους αναληθείς ισχυρισμούς του», ενώ «ο πολλαπλά προβληθείς όψιμος ισχυρισμός του ότι δεν έχει σχέση με την οικονομική διαχείριση του θεάτρου υποτιμά και τον ίδιο», αφού «έχει και την οικονομική διαχείριση και τη διοίκηση του προσωπικού». Επίσης αναφέρει ότι «μετά από ενδελεχή έλεγχο του οικονομικού απολογισμού του καλλιτεχνικού διευθυντή διαπιστώθηκαν μεγάλες υπερβάσεις σε πολλές κατηγορίες δαπανών σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα ποσά- υπερβάσεις που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν το 300%- χωρίς σχετικές αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου και χωρίς να γίνει ποτέ η κατά νόμο αναγκαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού».

Συνεχίζοντας του καταλογίζουν ότι έδινε παράτυπα πρόσθετες παροχές σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ενώ προχώρησε και σε υπερβολικές προσλήψεις καλλιτεχνικού προσωπικού καθ΄ υπέρβαση του προϋπολογισμού (44 άτομα περισσότερα από την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο) με επιπλέον οικονομικές επιπτώσεις. Τέλος, επισημαίνεται ότι «αναλαμβάνοντας καθήκοντα το 2004 δήλωσε πως παρέλαβε έλλειμμα από τον τότε διευθυντή ύψους 2.300.000,00 ευρώ», ενώ, «όπως αποδείχθηκε, δεν ξεπερνούσε τις 800.000,00 ευρώ». Και καταλήγουν ότι δεν υπάρχει καμία συνωμοσία στην απόρριψη του οικονομικού απολογισμού, μια που ούτε ο πρόεδρος ούτε τα μέλη του ΔΣ επιθυμούν να γίνουν καλλιτεχνικοί διευθυντές.