O Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες το πρωί στο Ανόι εν όψει του αυριανού φιλικού με την Εθνική Βιετνάμ, αλλά η μεταγραφική φιλολογία είναι έντονη. Ξένες ιστοσελίδες και εφημερίδες κάνουν καθημερινές αναφορές σε (φερόμενους) στόχους των νταμπλούχων Ελλάδας, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον βραζιλιάνο χαφ Ντουντού να ανανεώνει το συμβόλαιό του (το προηγούμενο έληγε το 2011) με τους Ερυθρόλευκους. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες «την επέκταση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ντουντού Σεαρένσε, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013. Στο νέο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή περιλαμβάνεται ρήτρα αποδέσμευσης, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ » και μένει να αποδειχθεί αν θα επιβεβαιωθεί και η πληροφορία που θέλει τον βραζιλιάνο αμυντικό μέσο να είναι ο επόμενος αρχηγός της ομάδας.

Παράλληλα έγινε η πρώτη κουβέντα για τον Ματ Ντάρμπισαϊρ με τον ατζέντη που έχει τα δικαιώματα και των δύο ποδοσφαιριστών. Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον άγγλο φορ, αλλά με «λογική» τιμή και τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο τέλος του μήνα, καθώς στην Μπλάκμπερν λένε «όχι» σε συνιδιοκτησία ή σε νέο δανεισμό…

Εξάλλου, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L΄ Εquipe» ο 29χρονος διεθνής στόπερ με την εθνική ομάδα του Μάλι Σέντρικ Καντέ, ο οποίος με τη λήξη της σεζόν μένει ελεύθερος από τη γαλλική Νις, βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα με τους υπό παρακολούθηση παίκτες του Ολυμπιακού.

Οσον αφορά τον βραζιλιάνο φορ Μπόμπο (ο οποίος είναι ο νούμερο ένα στόχος των Ερυθρολεύκων για την επίθεση), ο παίκτης της τουρκικής Μπεσίκτας δεν κλείνει την πόρτα στον Ολυμπιακό δηλώνοντας: « Εγώ για την ώρα σκέφτομαι μόνο την Μπεσίκτας. Είμαι καλά εδώ και ακόμη δεν έχουμε χάσει τις πιθανότητες να παίξουμε του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είμαι παίκτης της Μπεσίκτας. Αν πάντως προκύψει ζήτημα μεταγραφής μου, ο Ολυμπιακός δεν με αφήνει αδιάφορο. Είναι πρωταθλητής Ελλάδας και παίζει σχεδόν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δούμε. Για την ώρα ξέρω ότι είμαι παίκτης της Μπεσίκτας». Από την πλευρά του ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε, σε συνέντευξη Τύπου στο Ανόι δήλωσε ότι δεν θέλει να μιλήσει για το διαζύγιό του με τον σύλλογο του Πειραιά, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσφέρει θέαμα στο φιλικό, ενώ ο Αντώνης Νικοπολίδης χαρακτήρισε εμπειρία ζωής το ταξίδι της ομάδας στο Βιετνάμ.