Αυτή τη φορά το σίριαλ της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε αρκετά πιο νωρίς, απ΄ ό,τι πέρυσι. Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο ισπανικός Τύπος δημοσίευσε όλες τις λεπτομέρειες της οικονομικής συμφωνίας του πορτογάλου μεσοεπιθετικού με τη Βασίλισσα, ενώ χθες η εφημερίδα «Εl Ρais» πρόσθεσε ακόμη μία λεπτομέρεια. Σε σχετικό δημοσίευμά της ανέφερε ότι η Γιουνάιτεντ έχει συμφωνήσει (από πέρυσι) να παραχωρήσει από 1ης Ιουλίου 2009 τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη για το 2008, αν η Ρεάλ της καταθέσει πρόταση που θα ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ! Την ίδια στιγμή πάντως στον αγγλικό Τύπο πληθαίνουν τα ακριβώς αντίθετα δημοσιεύματα, ότι δηλαδή είναι αυξημένες οι πιθανότητες να παραμείνει ο Κριστιάνο στο Μάντσεστερ, σύμφωνα και με μια πρόσφατη δήλωσή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το μέλλον του πρώτου σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ πιθανόν να δοθούν στην αυριανή συνέντευξη Τύπου του κ. Φλορεντίνο Πέρεθ στο ξενοδοχείο «Ritz» της Μαδρίτης, όπου ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ (2000-06) θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές της Βασίλισσας, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 14 Ιουνίου. Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ρεάλ το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν στα μέλη της Βασίλισσας που έχουν δικαίωμα ψήφου είναι μεταγραφές και περίπου 60 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στον προϋπολογισμό.

Η ιταλική εφημερίδα «ΤuttoSport» αναφέρει ότι ο κ. Πέρεθ έχει ενημερωθεί για την τιμή πώλησης του δυσαρεστημένου στην Ιντερ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στον οποίο έχει προτείνει συμβόλαιο ύψους 13 εκατ. ευρώ ετησίως! Παράλληλα ο υποψήφιος πρόεδρος της Ρεάλ διαβεβαίωσε τον σουηδό διεθνή επιθετικό ότι θα έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο συμπαίκτη! Η παρουσία του Ρουντ φαν Νίστελροϊ σε συνδυασμό με την πιθανή έλευση του «Ιμπρα» δείχνουν ότι ο κ. Πέρεθ μπορεί να προτίθεται να δείξει την πόρτα της εξόδου στον αρχηγό της Βασίλισσας Ραούλ! Αλλωστε, κάτι ανάλογο είχε πράξει και το 2003 με τον πρώην ηγέτη της Ρεάλ Φερνάντο Ιέρο.

Α νάμεσα στους αστέρες που αναμένεται να παρελάσουν τις προσεχείς ημέρες ως μεταγραφικοί στόχοι των Μαδριλένων είναι και ο Κακά της Μίλαν και ο Σεσκ Φάμπρεγκας της Αρσεναλ. Εκτός από τον Κακά, τον οποίο διεκδικεί και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μίλαν δεν αποκλείεται να μπει στη διαδικασία αλλαγής προπονητή, αν οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της και πρωθυπουργού της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι ( «κάναμε αρκετά λάθη και γι΄ αυτό χάσαμε το πρωτάθλημα» )αποτελούσαν άρση εμπιστοσύνης προς τον κ. Κάρλο Αντσελότι.

* Οπως δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό «Κίκερ» ο κ. Τζιάκομο Πετραλίτο , μάνατζερ του βραζιλιάνου μέσου της Βέρντερ Ντιέγκο, ο ποδοσφαιριστής ανήκει ήδη στη Γιουβέντους που συμφώνησε με τον ίδιο και την ομάδα της Βρέμης. Κατά τον μάνατζερ το κόστος της μεταγραφής ανέρχεται σε 24,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του πενταετούς συμβολαίου του Ντιέγκο με τη Γηραιά Κυρία.