Υπό τη σκιά των έντονων αντιδράσεων, ακόμη και από το εσωτερικό της ΝΔ, για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και με τη σκανδαλολογία να παραμένει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής προήδρευσε χθες μιας ανούσιας συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ψηφιακή σύγκλιση. Επί περίπου μιάμιση ώρα τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής επισήμως ασχολήθηκαν με την Κοινωνία της Πληροφορίας, σε μια χρονική στιγμή που στο «γαλάζιο» παρασκήνιο εντείνονται οι φήμες για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Αν και το θέμα της συνεδρίασης δεν προσφερόταν για έντονη πολιτική συζήτηση, εν τούτοις το κλίμα ήταν βαρύ, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι συμμετέχοντες υπουργοί να μη δείξουν ενώπιον του Πρωθυπουργού κάποια ενόχληση ή δυσφορία για την απόφαση να διακόψει η Ολομέλεια της Βουλής τις εργασίες της. Εξάλλου, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους με βουλευτές, αλλά και δημοσιογράφους, αρκετοί υπουργοί υποστηρίζουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την πρωτόγνωρη απόφαση να κλείσει η Βουλή ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές και να παραγραφούν οριστικά και αμετάκλητα τα «γαλάζια» σκάνδαλα. Από τον κύκλο των συνομιλητών και συνεργατών πολλών υπουργών μεταφέρεται ένα άκρως αρνητικό κλίμα και η απόφαση του Πρωθυπουργού μετατρέπεται σε μπούμερανγκ για τη ΝΔ, αφού το ΠαΣοΚ διευρύνει τη δημοσκοπική διαφορά του. Παράλληλα, αρκετοί βουλευτές μεταδίδουν μηνύματα απαισιοδοξίας από την εκλογική βάση, όπως κατέγραψε και η προχθεσινή μέτρηση της εταιρείας Μetron Αnalysis, σύμφωνα με την οποία περίπου το 40% των ψηφοφόρων της ΝΔ διαφωνεί με το κλείσιμο της Βουλής.

Ο προβληματισμός για την πρωθυπουργική απόφαση αναδείχθηκε, όπως εκτιμούσαν έμπειρα στελέχη, και από τη στάση που τήρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ.Μεϊμαράκης , μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ο κ. Μεϊμαράκης συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ανέφερε με νόημα ότι η απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής ήταν του Πρωθυπουργού και για την κριτική που ασκείται για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν οι υπουργοί τόνισε ότι αυτό ήταν διαδικαστικό θέμα.

Σ ε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση εμμένει να κατηγορεί το ΠαΣοΚ για προσπάθειες σκανδαλολογίας, λασπολογίας και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. «Θέλουν να σκανδαλολογούν, θέλουν να λασπολογούν, συνεχίζουν να καταβάλλουν απελπισμένη προσπάθεια να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου και να ευτελίσουν τους θεσμούς. Δεν θα συμπράξουμε σε αυτά» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος, ο οποίος υπερασπίστηκε και πάλι την απόφαση για το κλείσιμο της Βουλής, μιλώντας για συνταγματικό δικαίωμα της κυβέρνησης, σε μια στιγμή που αρκετοί βουλευτές εμμένουν στον «αποκλεισμό» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ όσων συναδέλφων τους έχουν εμπλακεί σε διάφορα «σκάνδαλα».