Παραβάσεις της νομοθεσίας για τηνπολιτική πολυφωνία στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των σταθμών Αlpha και ΑΝΤ1 κατέγραψε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που κάλεσε τους εκπροσώπους των σταθμών αυτών να δώσουν εξηγήσεις. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ι. Λασκαρίδης , ο μεν Αlpha παρέβη τη νομοθεσία όσον αφορά το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο ΑΝΤ1 όσον αφορά το ΚΚΕ. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία ορίζει ότι κάθε σταθμός οφείλει να προβάλλει τα πολιτικά κόμματα ανάλογα με τα ποσοστά που κατέγραψαν στις τελευταίες εκλογές.

Τα στοιχεία αυτά περιέχονται στην έρευνα για την πολιτική πολυφωνία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα το ΕΣΡ και τα οποία αφορούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των σταθμών Αlpha, Αlter, ΑΝΤ1, Μega, ΝΕΤ και Star για το πρώτο τρίμηνο του 2009. Οπως προκύπτει από τα ερευνητικά δεδομένα, από τους πολιτικούς αρχηγούς οι πιο προβεβλημένοι μέσα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με συνολικό μέσον όρο 19,2% και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου με ποσοστό 18,5%. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης με ποσοστό 16,7% και ακολουθούν η κυρία Αλέκα Παπαρήγα του ΚΚΕ με 11,2%, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α.Αλαβάνος με 10,6% και ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλ. Τσίπρας με 7,8%.

Οσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα, εκτός των αρχηγών των κομμάτων τη μεγαλύτερη προβολή από τα δελτία ειδήσεων απολαμβάνουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Κ. Βελόπουλος και ακολουθούν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου και η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.