Με μια λιτή ανακοίνωση, λίγα λεπτά μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ΔΣ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός «επισημοποίησε» χθες το προαναγγελθέν διαζύγιο με τον κ.

Ερνέστο Βαλβέρδε. Ενας μεγάλος έρωτας που κατέληξε, όχι ακριβώς σε μεγάλο μίσος, αλλά σε έναν αναμενόμενο τις τελευταίες ημέρες χωρισμό…

Πάντως το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ δεν έχει ενδιαφέρον μόνο για το θέμα του προπονητή, έστω και αν όλοι γνώριζαν τις τελευταίες ημέρες ότι ήταν απίθανο να υπάρξει διαφορετική εξέλιξη από το διαζύγιο αν ο κ. Βαλβέρδε δεν έκανε δεκτή την πρόταση που του έγινε από τους Ερυθρόλευκους. Η χθεσινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού αφήνει πλέον (και επισήμως) ανοιχτό παράθυρο για την είσοδο νέων μετόχων στην ΠΑΕ, καθώς, όπως αναφέρεται, αποφασίστηκε σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου- κυρίως για να καλυφθούν οι εφετινές ζημιές ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ-, στην οποία μάλιστα προτεραιότητα δεν θα έχουν οι παλιοί μέτοχοι, αλλά νέοι επενδυτές.

Το ακριβές κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«1.Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τη μη αποδοχή της πρότασης της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε για επέκταση της συνεργασίας τους,αποφασίζει ομόφωνα τη μη ανανέωση αυτής.Σε κάθε περίπτωση ευχαριστεί τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε για την ως σήμερα προσφορά του. Σε νέα συνεδρίασή του ως το τέλος Μαΐου θα αποφασίσει την πρόσληψη νέου προπονητή. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για τις 22 Ιουνίου 2009 με θέματα ημερήσιας διάταξης: αύξηση μετοχικού κεφαλαίου,κατάργηση δικαιώματος προτίμησης παλαιών μετόχων. Εχει ορισθεί ήδη χρηματοοικονομικός σύμβουλος προκειμένου να καθορισθούν οι λεπτομέρειες της αύξησης αυτής».

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο κ.

Σωκράτης Κόκκαλης ήταν ενοχλημένος από αρνητικά σχόλια για τη στάση της ΠΑΕ απέναντι στον ισπανό κόουτς και μάλιστα θυμήθηκε την περίπτωσηΡιβάλντο , όταν οπαδοί της ομάδας είχαν στραφεί εναντίον του, και εξιστόρησε το… χρονικό της διαφωνίας με τον κ. Βαλβέρδε.

«Είμαι 17 χρόνια στην ομάδα και,όπως και με τον Ριβάλντο,βλέπω κόσμο να στρέφεται εναντίον μου»φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε για τα ραντεβού με τον ισπανό προπονητή, για τη συνεχή άρνησή του να δεσμευθεί με διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και υπεραμύνθηκε της πρότασης που έγινε στον κόουτς. Βάσει του τρέχοντος συμβολαίου ο κ. Βαλβέρδε έλαβε 1,4 εκατ. ευρώ, τα οποία αυξήθηκαν κατά 250.000 ευρώ με την κατάκτηση του νταμπλ (υπήρχε ακόμη μπόνους 50.000 ευρώ για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία δεν επετεύχθη). Η τελική πρόταση του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν έδινε στον τεχνικό 1 εκατ. ευρώ «εγγυημένο», συν 250.000

ευρώ για το πρωτάθλημα, συν 100.000 ευρώ για το Κύπελλο Ελλάδος, συν 400.000 ευρώ για πρόκριση στους ομίλους (1,75 εκατ. ευρώ στην ιδεατή περίπτωση της επίτευξης όλων των στόχων) και δεν έγινε αποδεκτή από τον ισπανό προπονητή.

Ηπλευρά του κ. Βαλβέρδε, μέσω του ατζέντη του κ. Ινιάκι Ιμπάνιεθ,αντιπρότεινε τα εξής: 1,5 εκατ. ευρώ εγγυημένα, συν 50.000 ευρώ για είσοδο στους ομίλους, συν 200.000 ευρώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, συν 100.000

ευρώ για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Επίσης ο κ. Κόκκαλης επιβεβαίωσε την εκατέρωθεν διαφωνία και για τις ρήτρες αποζημίωσης. Ο πρόεδρος αποκάλυψε στα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ότι ο προπονητής αξίωσε πρώτος να αποδεσμευθεί χωρίς αποζημίωση αν δεχόταν πρόταση από κάποια εκ των κορυφαίων ομάδων της Πριμέρα Ντιβισιόν- συγκεκριμένα, τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Βαλένθια και Σεβίλληκαι εκείνος του αντιπρότεινε να έχει το δικαίωμα ο Ολυμπιακός να τον απολύσει δίχως αποζημίωση.

Η χθεσινή συζήτηση στο ΔΣ της ερυθρόλευκης ΠΑΕ μοιραία στράφηκε (και) στην επόμενη ημέρα και το όνομα του κ.

Τιμούρ Κετσμπάγια έπεσε στο… τραπέζι. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού διέψευσε τη συνάντηση και τη φημολογούμενη συμφωνία του με τον γεωργιανό τεχνικό και αποφασίστηκε ότι τόσο ο πρώην προπονητής της Ανόρθωσης (που παραμένει ισχυρό φαβορί) όσο και άλλες περιπτώσεις προπονητών που θα έχουν προκύψει θα συζητηθούν στο επόμενο ΔΣ στο τέλος του Μαΐου.

Οπως και να έχει, η σημερινή φιέστα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την κατάκτηση του νταμπλ αποκτά ενδιαφέρον για τις αντιδράσεις του κόσμου όσον αφορά τον απερχόμενο προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας.