O μπασκετικός Παναθηναϊκός δεν… τρελάθηκε ξαφνικά, ανοίγοντας πόλεμο με την Ευρωλίγκα, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του 5ου ευρωπαϊκού τίτλου του στο Βερολίνο. Αντιθέτως, οι Πράσινοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαιτησία στον τελικό του Φάιναλ Φορ, θεωρώντας ότι οι φωνές τους θα (εισ)ακουσθούν περισσότερο τώρα που πήραν το τρόπαιο παρά αν είχαν ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα φαινόταν ως δικαιολογία. Την αρχή έκανε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ κ. Θανάσης Γιαννακόπουλος πετώντας… κατοστάρικα στον ισπανό διαιτητή κ.

Χουάν Κάρλος Αρτεάγα. Εν συνεχεία ο κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτςμίλησε στη συνέντευξη Τύπου για «περίεργα πράγματα» χωρίς να τα αναλύσει, ενώ οΣαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν έδωσε το χέρι του στον υπεύθυνο διαιτησίας της Ευρωλίγκας κ.

Κώστα Ρήγαμετά τη λήξη του τελικού και κάποιοι υποστηρίζουν ότι τον «στόλισε» και με χαρακτηρισμούς.

Προχθές η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι θα ακολουθηθεί πειθαρχική διαδικασία κατά του Παναθηναϊκού και ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια του αθλητικού δικαστή, ο οποίος θα επιληφθεί. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο διαιτητής κ. Αρτεάγκα έβγαινε «ατσαλάκωτος» από τον καβγά που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρωλίγκας- Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος της Πράσινης ΚΑΕ κ.

Παύλος Γιαννακόπουλοςαποφάσισε χθες να πάρει θέση ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του Ισπανού με επιστολή προς τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας κ.

Τζόρντι Μπερτομέου. «Στις 3 Μαΐου γίναμε μάρτυρες της προσπάθειας του κ. Αρτεάγκα να αλλοιώσει το αποτέλεσμα του τελικού. Εχουν περάσει τέσσερις ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι εσείς και το επιτελείο σας είχατε όλον τον χρόνο να αναλύσετε το βίντεο του αγώνα, όπως πράξαμε και εμείς. Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε πως δεν έχετε τιμωρήσει ακόμη τον συγκεκριμένο διαιτητή,όπως έχετε κάνει στο παρελθόν με άλλες παρόμοιες διαιτησίες. Ελπίζουμε πραγματικά πως θα τον τιμωρήσετε παραδειγματικά για όσα διέπραξε» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του ισχυρού παράγοντα του Τριφυλλιού.

Χθες το μεσημέρι ο κ. Κ. Ρήγας αναφέρθηκε στην επίμαχη φάση με πρωταγωνιστή τονΔημήτρη Διαμαντίδη – στον οποίο σφυρίχθηκε παράβαση οκτώ δευτερολέπτων- μιλώντας στους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά» στην Αγία Παρασκευή. «Θεωρώ ότι έγιναν λάθη από τους διαιτητές, όπως έγιναν λάθη και από τους παίκτες και τους προπονητές. Με δεδομένο ότι είδε το φως της δημοσιότητας μια φωτογραφία σχετικά με τα οκτώ δευτερόλεπτα του Διαμαντίδη,σας λέω υπεύθυνα ότι η παράβαση που σφυρίχτηκε ήταν βάσει κανονισμού πεντακάθαρη! Ακόμη και η φωτογραφία δείχνει ότι τη στιγμή που το πόδι του Διαμαντίδη βρίσκεται στην πίσω πλευρά του γηπέδου, το χρονόμετρο γράφει 32,5 δεύτερα για τη λήξη, ενώ η επίθεση του Παναθηναϊκού είχε αρχίσει στα 40,9, γεγονός που βεβαιώνει την παράβαση»υποστήριξε ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός του ΟλυμπιακούΘοδωρής Παπαλουκάς έδωσε το σύνθημα, μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας του, για την κατάκτηση του ελληνικού τίτλου: «Φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Φάιναλ Φορ, αλλά πλέον το μυαλό μας είναι μόνο στα ελληνικά πλέι οφ. Οποια απογοήτευση και στενοχώρια νιώθουμε, πρέπει να τη μετατρέψουμε σε πάθος και αποφασιστικότητα.Το πρωτάθλημα είναι ο βασικός μας στόχος και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας που με τόσο κόπο αποκτήσαμε έπειτα από πολλά χρόνια».