Την επόμενη Πέμπτη, 14 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως κ.

Μελέτιοςκαλεί τους 12 μητροπολίτες-μέλη της Ιεράς Συνόδου να συμμετάσχουν στο πρωτοβάθμιο για αρχιερείς Συνοδικό Δικαστήριο που θα συνεδριάσει στη Μονή Πετράκη προκειμένου να προχωρήσει στην καθαίρεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής. Χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου παρέλαβε από τον Αρχιεπίσκοπο κ.

Ιερώνυμο το έγγραφο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Γ.Σανιδάμε το οποίο καλείται να προχωρήσει στην καθαίρεση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής. Οπως τονίζεται στο έγγραφο του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας:

«Εν όψει των διαλαμβανομένων στη διάταξη του άρθρου 160 Ν. 5383/1932 (…) να ενεργήσετε τα επιτασσόμενα υπό της ανωτέρω διατάξεως εντός της προθεσμίας των 15 ημερών από της ανακοινώσεως των αποφάσεων» .

Την ίδια ώρα που οι μητροπολίτες παρελάμβαναν το έγγραφο του κ. Σανιδά οι δικηγόροι του Μητροπολίτη πρώην Αττικής απέστειλαν στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη τη νέα αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο κ. Παντελεήμων στον Αρειο Πάγο και την προσφυγή που καταθέτουν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.