Σε ένα οδυνηρό «τεστ κοπώσεως» υποβλήθηκαν οι εγχώριοι επενδυτές, πολύ νωρίτερα από την επίσημη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των «stress tests» των αμερικανικών τραπεζών που ανέβασαν το «στρες» και στις διεθνείς αγορές αργά το απόγευμα.

Η κατάρρευση της εγχώριας αγοράς εκδηλώθηκε και ολοκληρώθηκε μόλις στο τελευταίο ημίωρο, μολονότι το ίδιο χρονικό διάστημα η Γουόλ Στρίτ και η Ευρώπη βρίσκονταν σε ανοδική πορεία, καθώς οι εκεί πιέσεις ξεκίνησαν μετά τη λήξη της εδώ συνεδρίασης. Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα των «stress tests» επρόκειτο να ανακοινωθούν χθες τα μεσάνυχτα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη, οι επενδυτές θα αποτιμήσουν σήμερα στα ταμπλό τα πραγματικά στοιχεία σχετικά με τη βιωσιμότητα των 19 μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών πέρασε σε φάση διόρθωσης με βιαιότητα και ακραία διακύμανση, καθώς ο γενικός δείκτης, από αρχικά κέρδη της τάξεως του 3,31% στο υψηλό των 2.263 μονάδων, πιέστηκε κατά 2,91% χαμηλότερα, στις 2.127 μονάδες, προτού κλείσει στις 2.141,23 μονάδες με απώλειες 2,28%.