Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας τον περασμένο Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρά την οικονομική κρίση και την ύφεση που ακολουθεί προσδίδοντας στις ως τώρα δυσοίωνες προβλέψεις για τον τουρισμό μιαν άλλη διάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ για τον μήνα Απρίλιο, η αύξηση των αφίξεων εξωτερικού ανέρχεται σε 10% σε σχέση με την περυσινή επιβατική κίνηση, ενώ η αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού είναι της τάξεως του 8%.

Συγκεκριμένα, στις πτήσεις εξωτερικού σε πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο αναδεικνύονται η Ρόδος με αύξηση των αφίξεων στο 25,6%, η Θεσσαλονίκη με αύξηση 18%, το Ηράκλειο με 10,2%, η Κέρκυρα με 12,8% και τα Χανιά με 7,4%.

Στις πτήσεις εσωτερικού τον μήνα Απρίλιο η κίνηση είναι αυξημένη κατά μέσον όρο 8% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2008. Η αύξηση στις αφίξεις συνδυάζεται και με την αναστολή καταβολής των τελών χρήσεως στα αεροδρόμια της χώρας (εκτός του «Ελευθέριος Βενιζέλος»), μέτρο που ανακοίνωσαν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ.

Ευρ. Στυλιανίδης με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ.

Κ. Μαρκόπουλο . Το μέτρο, που θα ισχύει ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, εντάσσεται ανάμεσα σε αυτά που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την τόνωση της τουριστικής κίνησης εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, τα αποτελέσματα από τα πρώτα στοιχεία της επιβατικής κίνησης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον τουρισμό και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται όσο κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.