Μετά την γκρίνια και τα διασταυρούμενα εμφύλια πυρά των προεξαρχόντων μελών της πολυμετοχικής ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έλαμψαν κάποια χαμόγελα ελπίδας με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ, τουτέστιν της εταιρείας που συστάθηκε για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Τριφυλλιού στον Βοτανικό. Η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΗΠΕΛ, η οποία προγραμματίστηκε προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο αρκούν οι εγγυήσεις που έλαβαν οι Πράσινοι τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων ώστε να ξεκινήσουν τα έργα στον Βοτανικό, έληξε με χαμόγελα και με την ανακοίνωση έναρξης των εργασιών.

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων,παρουσία των αρχηγών όλων των δημοτικών παρατάξεων,αναφορικά με την παροχή εγγυήσεων για την ακώλυτη χρήση του μισθίου οικοπέδου,καθώς και την τήρηση των ειδικών συμφωνιών περί αποζημιώσεων, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία 36 επί συνόλου 39 ψηφισάντων δημοτικών συμβούλων, είναι μια θετική εξέλιξη για την πρόοδο του έργου κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Η σύμπνοια των δημοτικών παρατάξεων στο θέμα αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της κοινής βούλησης να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ΓΗΠΕΛ καταλήγοντας… πανηγυρικά:

«Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνουμε την έναρξη των εργασιών εκσκαφών την Παρασκευή 8 Μαΐουστο εργοτάξιο του νέου γηπέδου του ΠΑΟ».

Το πρώτο μέρος του σίριαλ για το νέο γήπεδο μοιάζει να έχει τελειώσει. Οπως σημειώνουν όμως τα μέλη της ΓΗΠΕΛ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, «σε περίπτωση που κριθούν αναγκαίες τροποποιήσεις στον νόμο της διπλής ανάπλασης που επηρεάζουν το έργο του γηπέδου, θα υποχρεωθούμε άμεσα να σταματήσουμε τις εργασίες ώσπου να δοθούν από τον Δήμο Αθηναίων επαρκείς εγγυήσεις με βάση τα νέα δεδομένα που θα έχουν προκύψει», υπενθυμίζοντας ότι στις 15 Μαΐου αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής 131 πολιτών για το σχέδιο διπλής ανάπλασης, και ειδικότερα κατά της ανέγερσης στον Βοτανικό εμπορικού κέντρου συμφερόντων της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός». Αν το ΣτΕ κάνει δεκτή την προσφυγή, τότε θα πρέπει ο Δήμος Αθηναίων με τον οποίο έχει συμβληθεί ο Παναθηναϊκός είτε να αγοράσει είτε να απαλλοτριώσει την έκταση που ανήκει στον κ. Μπάμπη Βωβό και πάνω στην οποία «πατάει» η χωροθέτηση του γηπέδου, ώστε να συνεχιστούν τα έργα για την κατασκευή του γηπέδου.

Oμεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης δήλωσε: «Ο Δήμος Αθηναίων έκανε το πρώτο βήμα και επιτέλους θα ξεκινήσουμε τις εργασίες, γεγονός πουθέλω να πιστεύω- μας γεμίζει όλους με ικανοποίηση. Ωστόσο, επειδή οι εξελίξεις τρέχουν,σε κάθε νέο δεδομένο που τυχόν προκύψει θα πρέπει να υπάρχει εξίσου άμεση ανταπόκριση του δήμου ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με περαιτέρω καθυστερήσεις».

Βέβαια το θέμα των ημερών ήταν η προχθεσινή ανακοίνωση του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου και οι αιχμές που άφησε για αναποφασιστικότητα του Τζίγγερ και του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου στα τρέχοντα ζητήματα της ΠΑΕ και δη στα μεταγραφικά.

«Αυτό που προέχει σήμερα είναι η ηρεμία της ομάδας εν όψει των πλέι οφ. Αυτή την ηρεμία δεν θα τη διακινδυνεύσω.Με το πέρας της αγωνιστικής περιόδου θα γίνει ο απολογισμός και θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει» τόνισε ο κ. Ι. Βαρδινογιάννης, αφήνοντας για το τέλος την «μπηχτή» του για τον Μr ΜΙG με το σχόλιο ότι «ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω όψιμων επικοινωνιακών στρατηγικών».