Τον πέμπτο σερί τίτλο τους και τον 14ο συνολικά από καθιερώσεως των Εθνικών Πρωταθλημάτων βόλεϊ πανηγύρισε χθες η ομάδα γυναικών του Παναθηναϊκού «σκουπίζοντας» τον Ολυμπιακό στον τελικό της Α1. Οι Πράσινες επικράτησαν και χθες με 3-0 σετ (25-20, 25-19, 25-20) των Ερυθρολεύκων και πέτυχαν το 3-0 στις νίκες επί του αιωνίου αντιπάλου στην εφετινή σειρά του τελικού, η οποία αποδείχθηκε περίπατος για τις πρωταθλήτριες Ελλάδας. Οι Ερυθρόλευκες, οι οποίες εφέτος υπέφεραν από τις συνεχείς αλλαγές προπονητών- ο κ.

Γιάννης Νικολάκηςπου τις καθοδηγούσε χθες είναι ο πέμπτος που κάθησε στον πάγκο από την αρχή της περιόδου!-, παρουσιάστηκαν πολύ πιο αδύναμες από πέρυσι όταν έχασαν τον τίτλο στα σημεία, με συνολικό σκορ 3-2.

Και ο χθεσινός αγώνας στο κλειστό της Λεωφόρου δεν έγραψε ιστορία αφού οι Πράσινες με προπονητή τον κ.

Τάκη Φλώροκρατούσαν τα ηνία στη μεγαλύτερη διάρκειά του και δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο. Η υπεροχή στο μπλοκ, η σταθερότητα στην υποδοχή και τα λιγότερα λάθη χάρισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό, που για την επόμενη σεζόν ψάχνει προπονητή αφού ο κ. Φλώρος έπειτα από δύο επιτυχημένες σεζόν, με δύο νταμπλ, αποχωρεί για οικογενειακούς λόγους.

Την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στην Α1 ανδρών για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια, έχει ο Ολυμπιακός που υποδέχεται σήμερα (κλειστό Ρέντη, 19.00) τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο αγώνα της τελικής σειράς στην οποία προηγείται με 2-1 νίκες. Οι Ερυθρόλευκοι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, θα αγωνισθούν σε ένα κατάμεστο κλειστό του Ρέντη αφού εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια του αγώνα. Από την άλλη πλευρά οι Πράσινοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του γάλλου ακραίουΡενό Ερπο οποίος έχει πρόβλημα στον αγκώνα του. Εν τω μεταξύ οι προπονητές των δύο ομάδων, ο Σουηδός κ. Αντερς Κρίστιανσον του Ολυμπιακού και ο κ. Αλέκος Λεώνης του Παναθηναϊκού, κρίθηκαν αθώοι από τον αθλητικό δικαστή κ. Λεπενιώτη στον οποίο απολογήθηκαν για τη συμπεριφορά τους στον πρώτο και στον δεύτερο τελικό.

Ο Φοίνικας Σύρου αναδείχθηκε έκπληξη της περιόδου. Η νεοφώτιστη ομάδα κατάφερε στην πρώτη παρουσία της στην Α1 ανδρών να σφραγίσει το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό κύπελλο Τσάλενζ Καπ παίρνοντας την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα. Χθες η ομάδα του κ. Πέταρ Ντραγκίεφ επικράτησε στη Θεσσαλονίκη του Αρη με 3-2 (17-25, 26-24, 25-19, 21-25, 15-11) και έκανε το 2-1 στις νίκες στη σειρά για την πέμπτη θέση. Οι Θεσσαλονικείς θα αγωνισθούν στο Βαλκανικό Κύπελλο.

*Ο Πανελλήνιος κατέκτησε τη 2η θέση στην Α2 ανδρών και επιστρέφει στην Α1.