Η κατάσταση στη Γεωργία βρίσκεται «υπό έλεγχον», δήλωσε ο πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, προσθέτοντας ότι «μεγάλης κλίμακας στρατιωτική στάση» είχε σχεδιασθεί.

Λίγη ώρα πριν το υπουργείο Αμυνας της Γεωργίας είχε ανακοινώσει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις αρχές της Γεωργίας και τους στρατιώτες που στασίασαν σε στρατιωτική βάση κοντά στο Τμπιλίσι.

«Η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους στασιαστές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ρουσουντάν Τσιμακουρίτζε.

Η Γεωργία έστειλε τανκς στη στρατιωτική βάση Μουχροβάνι που βρίσκεται σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, λέγοντας ότι εκδηλώθηκε στάση και κατηγορώντας τη Μόσχα ότι βρίσκεται πίσω από την εξέγερση.

Δεν έγινε σαφές πόσοι στρατιώτες συμμετείχαν στη στάση, ούτε ποιά ήταν τα αιτήματά τους. Η Μόσχα δεν αντέδρασε επισήμως στις κατηγορίες του Τμπιλίσι, ωστόσο η Ρωσία έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει ότι ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι είναι πιθανόν να επιδιώξει να αποτρέψει την προσοχή από τις συνεχείς εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για την παραίτησή του.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ο διοικητής της βάσης Μουχροβάνι Μαμούκα Γκοργκισβίλι έκανε μία επικριτική για την κυβέρνηση Σαακασβίλι δήλωση, αλλά δεσμεύθηκε να μην χρησιμοποιήσει βία.

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι δήλωσε ότι η στάση που εκδηλώθηκε στη βάση αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο» , αλλά αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό και κάλεσε τη Μόσχα να απόσχει από προκλήσεις.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερ είδε 30 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να κινούνται στον δρόμο που οδηγεί από την πρωτεύουσα στη στρατιωτική βάση.