Σημαντικές υπηρεσίες Υγείας σε συνεργασία με ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία παρέχουν οι τράπεζες στους πελάτες τους με συμβολικό κόστος, ως επιβράβευση της χρήσης των προϊόντων τους, τόσο των καταθετικών όσο και των χρηματοδοτικών. Σήμερα, οι Εurobank και Μarfin Εgnatia Βank διαθέτουν στην αγορά προγράμματα παροχής ιατρικών υπηρεσιών παράλληλα με τα τραπεζικά τους προϊόντα. Πρόκειται για μια νέα μόδα στην εγχώρια τραπεζική αγορά, η οποία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη μεγαλύτερη διείσδυση των τραπεζοασφαλειών (bankassurance)

στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια μέθοδο προσέλκυσης πελατών, η οποία δεν κοστίζει στις τράπεζες αφού οι παροχές διατίθενται από άλλες επιχειρήσεις, στην προκειμένη περίπτωση από τον κλάδο της υγείας. Και οι τελευταίες όμως κερδίζουν από το όλο εγχείρημα, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Αναλυτικότερα, η Εurobank, σε συνεργασία με τους ομίλους Ιατρικού Αθηνών και Βιοϊατρικής- Ευρωδιάγνωσης, προσφέρει το πρόγραμμα «Ζωή & Υγεία». Οι πελάτες της τράπεζας μέσω του καταθετικού τους λογαριασμού και ενός τιμήματος 100 ευρώ τον χρόνο έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από ιατρικές παροχές με προνομιακούς όρους. Στον όμιλο Ιατρικού Αθηνώνπροσφέρονται απεριόριστες επισκέψεις στους εφημερεύοντες ιατρούς των ιατρείων χωρίς ραντεβού, στις ειδικότητες παθολόγου, καρδιολόγου, χειρουργού ορθοπαιδικού, παιδιάτρου 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επίσης δωρεάν και απεριόριστες επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης για τις ειδικότητες γυναικολόγου, νευρολόγου, ουρολόγου, οφθαλμιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου και πνευμονολόγου.

Επιπλέον προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις ως 200 ευρώ τον χρόνο κατόπιν παραπομπής του ασφαλισμένου από τα εξωτερικά ιατρεία των νοσηλευτικών μονάδων του ομίλου Ιατρικού Αθηνών με παραπεμπτικό σημείωμα ιατρού, καθώς παρέχεται 10%40% έκπτωση για επιπλέον εξετάσεις όταν εξαντληθεί το ετήσιο όριο. Από την άλλη, η Μarfin Εgnatia Βank διαθέτει σε όλους τους κατόχους των πιστωτικών καρτών της, σε συνεργασία με τέσσερα κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα, ένα πρόγραμμα ειδικών παροχών υγείας, το οποίο προσφέρεται δωρεάν.