Εξι στροφές πριν από το φινάλε της Πριμέρα Ντιβισιόν και ακόμη ένα «el clasico», το υπ΄ αριθμόν 158ο στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικό για την κατάκτηση του τίτλου. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, με τον αέρα των τεσσάρων βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι ικανοποιημένη απόψε και με την ισοπαλία, αφού θα διατηρήσει το προβάδισμα, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια.

Βέβαια, όπως επισημαίνει ο ισπανός αμυντικός των Μπλαουγκράνα Ζεράρ Πικέ«δεν υπάρχει αγώνας που να σκεφτόμαστε έτσι. Μας ενδιαφέρει μόνον η νίκη στο Μπερναμπέου, αφού ματς σαν κι αυτό μόνο κίνητρο δίνουν στους ποδοσφαιριστές». Πάντως ο σουπερστάρ της Μπάρτσα Λιονέλ Μέσιδήλωσε ότι «αν έπρεπε να διαλέξωθα προτιμούσα να νικήσουμε την Τσέλσι και να προκριθούμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από το να πάρουμε το ντέρμπι με τη Ρεάλ ». Απόδειξη του ότι οι Καταλανοί πιστεύουν ακόμη πως κι αν χάσουν απόψε θα βρουν τον τρόπο να κατακτήσουν τον τίτλο στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ παίζει τα ρέστα της και οι ποδοσφαιριστές της γνωρίζουν ότι μόνο με νίκη θα έχουν σοβαρές πιθανότητες να ανατρέψουν πλήρως το σκηνικό συνεχίζοντας την επική αντεπίθεσή τους, η οποία ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες υπό τις οδηγίες του κ.

Χουάντε Ράμος(ο οποίος είχε φύγει κακήν κακώς από την αγγλική Τότεναμ και έδωσε ταυτότητα σε μια ομάδα με καταρρακωμένο ηθικό). Εκτοτε οι Μερένχες μετρούν 17 νίκες στα τελευταία 18 ματς πρωταθλήματος έχοντας καταφέρει να μειώσουν στους τέσσερις τη διαφορά των δώδεκα βαθμών που τους χώριζε από την Μπάρτσα!

«Εχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια τους τελευταίους μήνες και θα είναι απογοητευτικό, για να μην πω εξοργιστικό, για όλους μας αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές » τόνισε ο αρχισκόρερ της Ρεάλ Ραούλ. Στο πλευρό του θα έχει και την… προφητεία του πρώην συμπαίκτη τουΡονάλντο, ο οποίος από τη μακρινή Βραζιλία (όπου προσπαθεί να συνέλθει αγωνιστικά παίζοντας στην Κορίνθιανς) προέβλεψε ότι «η Ρεάλ θα νικήσει με 2-0 και ο Ραούλ θα σκοράρει».

Ενδιαφέροντες αγώνες διεξάγονται και σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, ειδικότερα στην Μπουντεσλίγκα. Η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την Γκλάντμπαχ σε ένα ντέρμπι από τα παλιά, με τη διαφορά ότι οι Βαυαροί διεκδικούν τον τίτλο, ενώ η Μπορούσια παίζει ίσως το τελευταίο χαρτί της για να παραμείνει στην κατηγορία. Το πρόσωπο της βραδιάς είναι αναμφίβολα ο νέος τεχνικός της Μπάγερν κ.

Γιουπ Χάινκενς, ο οποίος υπήρξε μεγάλη μορφή (ως παίκτης και προπονητής) στην ιστορία της Γκλάντμπαχ και τώρα καλείται να συμβάλει στον υποβιβασμό της! Σπουδαία ματς για τον τίτλο και την παραμονή είναι επίσης αυτά των Αμβούργου (5ο)Χέρτα (2η), Βόλφσμπουργκ (1η)Χόφενχαϊμ (8η) και Αρμίνια (16η) – Στουτγάρδη (4η).

Στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ καλείται να στείλει την ιστορική Νιούκαστλ ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό, εφόσον επιθυμεί να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου για τον οποίο το μεγάλο προβάδισμα εξακολουθεί να έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται τρεις βαθμούς μπροστά με έναν αγώνα λιγότερο.