Στο γεγονός ότι η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό κρίθηκε στις λεπτομέρειες στάθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επικεντρώνονται στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχοντας ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του πέμπτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε αρχικά:

«Τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το σουτ, το λάθος ήταν αυτά που καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα τώρα κοιτάμε τον τελικό».

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στο επόμενο παιχνίδι και τον τελικό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σχολίασε:

«Δεν προτιμάμε κάποιο αντίπαλο, το μόνο που θέλαμε ήταν να προκριθούμε στον τελικό. Από εκεί και πέρα θα κάνουμε τα πάντα».

Ο Στράτος Περπέρογλου, από την μεριά του, σημείωσε ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν τυχαίο το ποιος θα κέρδιζε και δήλωσε ότι προτιμάει που πέρασε η ΤΣΣΚΑ από τον άλλο ημιτελικό γιατί ταιριάζει περισσότερο στο στυλ του Παναθηναϊκού:

«Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και προς το τέλος φάνηκε ότι είχαμε τη νίκη στα χέρια μας όταν προηγηθήκαμε με 7 πόντους. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να γυρίσει το ματς και να μας φτάσει στο σκορ. Στο τέλος ήταν τυχαίο το ποιος θα κέρδιζε, τελικά τα καταφέραμε εμείς.

» Βγάλαμε μεγάλη ενέργεια στο σημερινό παιχνίδι, αλλά το ίδιο έκανε και η ΤΣΣΚΑ που βρέθηκε πίσω στο σκορ με την Μπαρτσελόνα. Η ΤΣΣΚΑ μας ταιριάζει περισσότερο σαν ομάδα, θα προετοιμαστούμε αύριο για αυτό το ματς και την Κυριακή θα τα δώσουμε όλα στον τελικό».

Aναφερόμενος στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την ηγετική του εμφάνιση είπε:

«Ο Σάρας είναι γεννημένος για τέτοια ματς, του αρέσει να παίρνει τα σουτ στις τελευταίες επιθέσεις. Ελπίζω να κάνει ένα ίδιο παιχνίδι και στον τελικό. Ο κόσμος και των δύο ομάδων ήταν εξαιρετικός, και το κλίμα ήταν υπέροχο. Στις εξέδρες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

» Το μπάσκετ είναι ένα σπορ και ο κόσμος πρέπει να το βλέπει σαν διασκέδαση».

Ο Ντρου Νίκολας υπογράμμισε:

«Έγινε ένα πολύ δυνατό ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν σπουδαίος αλλά και εμείς παίξαμε καλά. Κάναμε στο τέλος τις σωστές επιλογές και νικήσαμε. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε κάνει τη μισή δουλειά. Πρέπει την Κυριακή (σ.σ.3/5) να παίξουμε καλύτερα για να πάρουμε τον τίτλο».