Μικρά και επί Παντός

Μικρά και επί Παντός | tovima.gr

▅ Μπίρα και κρασί στο κρέας!

Για πιο υγιεινά ψητά, μαρινάρετε το κρέας σε μπίρα ή κρασί. Αυτό προτείνουν τώρα οι ειδικοί του Πανεπιστημίου του Πόρτο στην Πορτογαλία, καθώς διεπίστωσαν ότι τα συγκεκριμένα αλκοολούχα ποτά περιορίζουν τις καρκινογόνες ετεροκυκλικές αμίνες (ΕΑ) που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο του ωμού κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες. Παρατήρησαν ακόμη ότι έξι ώρες μαριναρίσματος σε μπίρα ή κόκκινο κρασί αρκούν για τη μείωση δύο τύπων ΕΑ κατά 90% στο ψημένο κρέας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, στην περίπτωση ενός τρίτου τύπου ετεροκυκλικών αμινών η μπίρα εμφανίστηκε πιο αποτελεσματική από το κρασί, περιορίζοντας τις καρκινογόνες ουσίες ύστερα από μόλις τέσσερις ώρες μαριναρίσματος.

▅ Ο Αδης των δεινοσαύρων

Το μεγαλύτερο νεκροταφείο δεινοσαύρων στον πλανήτη εντοπίστηκε σε περιοχή της Ανατολικής Κίνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε έναν μόλις λάκκο βάθους 300 μέτρων εντοπίστηκαν περίπου 3.000

οστά δεινοσαύρων. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στην περιοχή περισσότερα από 7.600 ευρήματα και όσο προχωρούν οι ανασκαφές εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα γίνει πολύ μεγαλύτερος. Οι Αρχές μελετούν και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην περιοχή πάρκο απολιθωμάτων.

▅ Πρωινό ή σεξ;

Η έλλειψη πρωινού μπορεί να συνδέεται με την πρόωρη «γνωριμία» των εφήβων με το σεξ, εκτιμούν ιάπωνες επιστήμονες. Στην έρευνα της Ιαπωνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού συμμετείχαν 1.500 πολίτες ηλικίας από 15 ως 49 ετών, οι οποίοι ερωτήθηκαν για τις σεξουαλικές εμπειρίες τους, τις οικογενειακές σχέσεις τους και τις καθημερινές τους συνήθειες. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η πρώτη σεξουαλική επαφή όσων έτρωγαν καθημερινά πρωινό ως μαθητές ήταν κατά μέσον όρο στα 19 έτη, ενώ όσοι παρέλειπαν το πρώτο γεύμα της ημέρας επιδίδονταν στο σεξ ήδη από τα 17. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολύ σημαντικό ρόλο στις σωστές διατροφικές και σεξουαλικές επιλογές των παιδιών παίζει η σχέση με τους γονείς τους και το οικογενειακό περιβάλλον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk