Λήγει αύριο η υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τους ομογενείς

Λήγει αύριο 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα δοθεί καμία παράταση. Οι αρμόδιοι της Εταιρείας του Κτηματολογίου εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται παράταση, καθώς στο τρέχον πρόγραμμα των 107 περιοχών της χώρας τα δικαιώματα τα οποία έχουν δηλώσει οι ομογενείς αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των δηλώσεων του προγράμματος των 5,7 εκατ. δικαιωμάτων. Ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιωμάτων των ομογενών φαίνεται ότι βρίσκεται στα προγράμματα που θα ακολουθήσουν, δηλαδή σε αυτά που περιλαμβάνουν ημιαστικές και κυρίως αγροτικές περιοχές.

Λήγει αύριο η υποβολή δηλώσεων  στο Κτηματολόγιο για τους ομογενείς | tovima.gr

Λήγει αύριο 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς και, όπως όλα δείχνουν, δεν θα δοθεί καμία παράταση. Οι αρμόδιοι της Εταιρείας του Κτηματολογίου εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται παράταση, καθώς στο τρέχον πρόγραμμα των 107 περιοχών της χώρας τα δικαιώματα τα οποία έχουν δηλώσει οι ομογενείς αντιστοιχούν στο 1% του συνόλου των δηλώσεων του προγράμματος των 5,7 εκατ. δικαιωμάτων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός δικαιωμάτων των ομογενών φαίνεται ότι βρίσκεται στα προγράμματα που θα ακολουθήσουν, δηλαδή σε αυτά που περιλαμβάνουν ημιαστικές και κυρίως αγροτικές περιοχές.

Πάντως το τρέχον πρόγραμμα θα βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά το τέλος του χρόνου όχι μόνο για τους εκπρόθεσμους, οι οποίοι θα υποβάλλουν δηλώσεις με πρόστιμο, αλλά και για όσους έχουν πάρει αποδεικτικό εμπρόθεσμης υποβολής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk