Συνάντηση στο Μαξίμου

Προτεραιότητα η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, λέει η Ντόρα Μπακογιάννη

Την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ώστε να περάσουν με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια και το ιατρικό προσωπικό υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό λίγο προτού αναχωρήσει για την Έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα ώστε να περάσουν με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια και το ιατρικό προσωπικό, υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, λίγο πριν η υπουργός Εξωτερικών αναχωρήσει για το Παρίσι. Η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Έχουμε μείνει σύμφωνοι για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και για την προετοιμασία που έχουμε κάνει για να είμαστε παρόντες κυρίως και πρωτίστως στο ανθρωπιστικό επίπεδο».

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στο Παρίσι το απόγευμα με θέμα συζήτησης την άκρως ανησυχητική κατάσταση στη Γάζα και την εξεύρεση τρόπων συνεργασίας των κρατών-μελών με τον ΟΗΕ.Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία θα κατέχει μέχρι την Τετάρτη την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης· θα την διαδεχτεί για το επόμενο εξάμηνο η Τσεχία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk