Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου είχε τη Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αιγύπτιος διπλωμάτης Αμρ Μουσά συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να τερματιστεί άμεσα η βία στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Πρωτοβουλίες από πλευράς ΕΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός ζητά το ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι προέχει η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα φτάσει εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθούν με την Ντ.Μπακογιάννη προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίσης, την Τρίτη η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ θα έχει συνάντηση με τονεπικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα Αμπού Γκαζάλα.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Οι συγκεντρώσεις ξεκινούν στις 4 το απόγευμα με διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, η Ελληνο-παλαιστινιακή Φιλία, καθώς και παλαιστινιακές και αραβικές οργανώσεις.

Το ΚΚΕκαλεί στις 6 το απόγευμα σε συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Επικεφαλής της πορείας η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Ανάλογο κάλεσμα από το ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στις 6:30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδος έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.