Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με τις δύο του κόρες στη Χαβάη έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα, απολαμβάνοντας τις τελευταίες του ημέρες προτού ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ομπάμα συγκέντρωσε τα βλέμμάτα του κόσμου όταν πήγε σε εμπορικό κέντρο της Χαβάης για τις χριστουγεννιάτικες αγορές παρέα με τις δύο του κόρες, την επτάχρονη Μάλια και τη 10χρονη Σάσα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος, οι κόρες του και φίλοι της οικογένειας έτρωγαν σε εστιατόριο του εμπορικού κέντρου, ενώ από μακριά τους παρακολουθούσαν δεκάδες συγκεντρωμένοι υπό το βλέμμα των ανδρών των μυστικών υπηρεσιών.

Οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να κρατήσουν μακριά τον κόσμο που προσπαθούσε να απαθανατίσει τον Ομπάμα να τρωει το σάντουίτς του και τις κόρες του να απολαμβάνουν ένα τοπικό γλύκισμα.

Μετά την γυμναστική, που έκανε σε βάση πεζοναυτών, η οποία βρίσκεται κοντά στο κατάλυμά του, ο Ομπάμα επισκέφθηκε ένα θαλάσσιο πάρκο μαζί με τις κόρες του και άλλα παιδιά, για να παρακολουθήσουν σόου με δελφίνια.

Η σύζυγός του, Μισέλ, δεν τον συνόδευε.

Εν τω μεταξύ, το μεγαλύτερο τμήμα της νήσου Οάχου, όπου ο Ομπάμα, περνάει οικογενειακώς τις διακοπές του, βυθίστηκε την Παρασκευή στο σκοτάδι καθώς σημειώθηκε μπλακ άουτ.

Δεν έγινε, ωστόσο, αμέσως γνωστό αν το κατάλυμα, όπου διαμένει ο Ομπάμα, διέθετε γεννήτρια.

Ο Τζον Κάμινγκς, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι ένα πολύ μεγάλο τμήμα του νησιού επηρεάστηκε και οι αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν την αιτία.