Σίριαλ η λειτουργία των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή

Η Νομαρχία Αθηνών θα επανεξετάσει την απόφαση της να παραμείνουν κλειστά.

Συνεχίζεται το σίριαλ με τη λειτουργία ή μη των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε μία… διπλωματική ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζει ότι το υπουργείο έδωσε το πολιτικό στίγμα για τη στήριξη των εμπορικών καταστημάτων που υπέστησαν ζημιές στην Αθήνα από τα πρόσφατα επεισόδια.

«Το ΥΠΑΝ διαμόρφωσε το πολιτικό πλαίσιο για να παρθούν αποφάσεις από τη Νομαρχία Αθηνών. Συνεπώς το ποιες ευθύνες αποδίδονται σε ποιους είναι πλέον ζήτημα κοινής λογικής» καταλήγει.

Την Τετάρτη, η Νομαρχία Αθηνών, μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα στο Δήμο Αθηναίων την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

«Τα καταστήματα θα ανοίξουν» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Παναγής Καρέλας.

Την Παρασκευή, ωστόσο, φαίνεται ότι διαμορφώνεται άλλο κλίμα ακόμα και στους κόλπους της Νομαρχίας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αντινομάρχης Χ.Πασβαντίδης είπε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων, κατηγορώντας το ΥΠΑΝ για ανικανότητα να λάβει μια απόφαση.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από αμέτρητες παλινωδίες, αποδεικνύεται τελικά ότι η ηγεσία του Υπ.Αν. είναι ανίκανη να λάβει και να εφαρμόσει μια καθαρή πολιτική απόφαση ώστε να λειτουργήσει η αγορά και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως οι οικονομικές συνθήκες, οι έμποροι, οι καταναλωτές, η ίδια η κοινή λογική υπαγορεύουν».

Στη λειτουργία των καταστημάτων τους, παρόλο που δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία, προσανατολίζονται και οι εμπορικοί σύλλογοι σε Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αλιμο και Περιστέρι.

Στη Θεσσαλονίκη η Νομαρχία αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι βούληση της Νομαρχίας ήταν να δοθεί κατ’ εξαίρεση το δικαίωμα στους εμπόρους και στους καταστηματάρχες να ανοίξουν τα καταστήματά τους, προς εφαρμογή της σχετικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης».

Ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά, που ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα την Κυριακή θα είναι κλειστά, σημειώνοντας ότι «ένα επιπλέον μέτρο ανακούφισης και στήριξης των συναδέλφων μας του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν από τα πρόσφατα γεγονότα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και για άλλη μια φορά όχημα, για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk