Δεν ήταν ενθαρρυντικά τα χθεσινά μαντάτα για τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς. Δεν ήταν και απογοητευτικά όμως… Το θολό τοπίο όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ κατά την περίοδο του Ιανουαρίου παρέμεινε ως είχε, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Κιντής είχε όλη τη διάθεση να ακούσει τις εισηγήσεις του προπονητή αλλά και του τεχνικού διευθυντή κ. Στέλιου Μανωλά, όχι όμως και την ευχέρεια να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο κ. Κιντής ξεκαθάρισε στους δύο άνδρες αυτό που καιρό τώρα υποψιάζονταν τα ΜΜΕ, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν περιθώρια για ακριβές μεταγραφές, από την άλλη ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μια μικρή υπέρβαση του μπάτζετ που με τα τωρινά δεδομένα δεν ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο, όταν ο κ. Κιντής θα παρουσιάσει το μεταγραφικό πλάνο των κκ. Μπάγεβιτς και Μανωλά. Ως τότε οι ημέρες θα περνούν, η ΑΕΚ δεν θα κινείται ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι και ο προπονητής θα βρίσκεται στο… περίμενε. Κατάσταση η οποία ασφαλώς δεν αρέσει καθόλου στον 60χρονο τεχνικό ούτε βολεύει τα πλάνα του.

Η ενημέρωση για όσα ειπώθηκαν χθες στη συνάντηση που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΠΑΕ ήταν δύσκολη, αφενός επειδή οι τρεις άνδρες είναι ενοχλημένοι από τα διαδοχικά δημοσιεύματα του Τύπου για περιπτώσεις παικτών που (είτε δήθεν είτε πραγματικά) ενδιαφέρουν την ΑΕΚ και αφετέρου επειδή προέκυψαν λόγοι ανωτέρας βίας. Τουλάχιστον για τον κ. Κιντή, ο οποίος αποχώρησε από το ραντεβού με την ψυχή στο στόμα, διότι η ετοιμόγεννη σύζυγός του έπρεπε να διακομιστεί σε μαιευτήριο για να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα του ζεύγους. Από την άλλη, οι κκ. Μπάγεβιτς και Μανωλάς δεν ήθελαν να πουν τίποτε περισσότερο από το κλασικό «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα», το οποίο επί της ουσίας δεν λέει απολύτως τίποτα για το περιεχόμενο της συζήτησης.

O προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής δεν ήθελαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά προτού οι εισηγήσεις τους εισακουστούν στο ΔΣ της ΠΑΕ. Το βέβαιον είναι ότι έχουν κατασταλάξει σε ποδοσφαιριστές που θεωρούν πως θα αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας και επέμειναν πολύ στην απόκτηση δύο εξ αυτών: του αργεντινού αριστερού μπακ της Ρασίνγκ Κλουμπ Χοσέ Σάφερ και του συμπατριώτη του δημιουργικού μέσου της Σαν Λορέντσο Βάλτερ Ασεβέδο. Από την ελληνική αγορά ο κ. Μπάγεβιτς έχει ξεχωρίσει τους Μίρνε Σίσιτς (Ολυμπιακός), Γιάννη Μανιάτη (Πανιώνιος) και Βασίλη Κουτσιανικούλη (Εργοτέλης), περιπτώσεις που για διάφορους λόγους είναι περίπλοκες.