Δικτύωση εν κινήσει

Για πρώτη φορά οι φορητοί υπολογιστές ξεπερνούν τους σταθερούς σε πωλήσεις

Το τρίτο τρίμηνο του 2008 οι παραδόσεις φορητών υπολογιστών ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις παραδόσεις σταθερών συστημάτων, έστω και οριακά, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών iSupply. Το 2009 οι πωλήσεις φορητών αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται ενώ οι σταθεροί θα σημειώσουν μικρή πτώση.

Για πρώτη φορά οι φορητοί υπολογιστές ξεπερνούν τους σταθερούς σε πωλήσεις | tovima.gr

Το τρίτο τρίμηνο του 2008 οι παραδόσεις φορητών υπολογιστών ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις παραδόσεις σταθερών συστημάτων, έστω και οριακά, ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών iSupply.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι οι παραδόσεις φορητών παρουσίασαν αύξηση 40% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο πέρυσι και έφτασαν τα 38,6 εκατομμύρια μονάδες. Στο μεταξύ οι παραδόσεις σταθερών μειώθηκαν κατά 1,3% στα 38,5 εκατομμύρια.

Η μεταβολή της αναλογίας σταθερών-φορητών αποδίδεται σε μια ευρύτερη τάση για χρήση του Διαδικτύου εν κινήσει, καθώς οι χρήστες σερφάρουν από κινητά τηλέφωνα και διαβάζουν τα e-mail τους στα φθηνά και δημοφιλή netbooks.

«Η τάση έχει επιταχυνθεί και πρόκειται να συνεχίσει την πορεία της» δήλωσε ο αναλυτής της AmTech Research Νταϊνές Μουργιάνι, ο οποίος εκτιμά ότι στο τέταρτο τρίμηνο οι κατασκευαστές θα έχουν μειώσει την παραγωγή σταθερών υπολογιστών κατά 20% διατηρώντας σταθερή την παραγωγή φορητών.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι εκτιμήσεις και της IDC, μιας άλλης εταιρείας ερευνών, η οποία προέβλεψε νωρίτερα το Δεκέμβριο ότι οι πωλήσεις φορητών θα ακολουθήσουν καλύτερη πορεία εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με τις προβολές της εταιρείας οι παραδόσεις φορητών θα αυξηθούν το 2009 κατά 15,2%, ενώ οι πωλήσεις σταθερών προσωπικών υπολογιστών αλλά και διακομιστών θα πέσουν κατά 6,7%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk