θέατρο
Μια ευχάριστη ατμόσφαιρα
Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»,Αγ.Κω νσταντίνου 22-24.Ως το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009
«Η καλή οικογένεια» του σουηδού Γιόακιμ Πίρινεν ανεβαίνει σήμερα στη Νέα Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Η ζωή είναι πολύ όμορφη για τον Λάσε και την οικογένειά του. Ενα υπέροχο σπίτι, μια καλοπληρωμένη, ευχάριστη δουλειά, υγεία, δύο πανέξυπνα παιδιά και μια τέλεια σύζυγος συνθέτουν την αψεγάδιαστη εικόνα της καθημερινότητάς του.

Υπάρχει όμως κάτι που μπορεί να διαταράξει αυτήν την ιδανική κατάσταση; Οταν η διαφήμιση της ευτυχίας συναντά την ευτυχία της διαφήμισης και η πραγματική εικόνα την εικονική πραγματικότητα, μια τρισδιάστατη παράσταση γεννιέται. Παίρνουν μέρος: Μηνάς Χατζησάββας, Μαρίνα Ψάλτη, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νίκος Πουρσανίδης. Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210 3305.074.

εικαστικά
Χειμερινά εγκαίνια στο ΕΜΣΤ
Ωδείο Αθηνώ ν,Ρηγίλλης και Βασ.Γεωργίου Β’ 17-19.
Ως την Κυριακή 1η Μαρτίου 2009

Δύο διαφορετικές εκθέσεις διοργανώνει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου Β Δ 17-19, τηλ. 210 9242.111 και www. emst.gr). Μετά τα φημισμένα μουσεία του αγγλοσαξονικού κόσμου- Τate Μodern και Νew Μuseum-, το δυναμικό καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Σεούλ Υoung-hae, Chang Ηeavy Ιndustries (κορυφαίοι εκπρόσωποι της net art) παρουσιάζει στην Αθήνα την έκθεση «Κλείσε τα μάτια σου» («Close Υour Εyes»).

Παράλληλα, η αναδρομική της Μπίας Ντάβου με 130 έργα (σχέδια, ζωγραφικές συνθέσεις, αντικείμενα και μεγάλης κλίμακος εγκαταστάσεις από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980) εντάσσεται στη σειρά των μεγάλων μονογραφικών εκθέσεων του ΕΜΣΤ και αναδεικνύει μια καλλιτέχνιδα η οποία συμπορεύτηκε με τη διεθνή πρωτοπορία, έφερε στην Ελλάδα την εννοιολογική τέχνη και εξακολουθεί να ενδιαφέρει με τη μεστή, ερευνητική ματιά της.

συναυλία
Το τραγούδι του σινεμά
Μέγαρο Μουσικής Αθηνώ ν,Βασ.Σοφίας και Π.Κόκκαλη

Μουσικές και τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο παρουσιάζονται στις 23, 25 και 26 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Π. Κόκκαλη, τηλ. 210 7282.333), στο πλαίσιο του «Cine Μaria»: μουσική γιορτή με οικοδέσποινα τη Μαρία Φαραντούρη και ξεναγό- αφηγητή τον Γιώργο Χωραφά. Στις τρεις παραστάσεις συμμετέχουν η Ορχήστρα των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου, το τζαζ- ροκ συγκρότημα του Γιώργου Φακανά, φωνητικό σύνολο αποτελούμενο από τους Κάρεν Σόλομον, Χρήστο Αλεξάνδρου, Γιώργο Μπίλιο, Λουίζα Σοφιανοπούλου, Λάρα Εϊντι και Τζίνα Βηλ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια όπως τα «Love is a many- splendored thing», «Οver the rainbow», «Chim chim cheree», «Don΄t cry for me Αrgentina», «Cabaret» κ.ά. Ωρα έναρξης: 20.30.