ΑΙΓΑΙΟ

Απέκρυψαν τουρκικές προκλήσεις

Σε ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια που θύμιζε θερμό επεισόδιο προέβη η τουρκική πλευρά την προηγούμενη Τρίτη, μία μόλις ημέρα μετά την άσκηση «Τολμηρός Τοξότης» στο Κεντρικό Αιγαίο. Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από 16 ελληνικές φρεγάτες και πυραυλακάτους που πραγματοποιούσαν άσκηση με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής της Ανδρου, επεισόδιο το οποίο τα ελληνικά επιτελεία και το υπουργείο Εξωτερικών επιχείρησαν να κρατήσουν κρυφό. Λόγω της πρόσκαιρης έντασης που δημιουργήθηκε …

Απέκρυψαν τουρκικές προκλήσεις | tovima.gr

Σε ιδιαιτέρως προκλητική ενέργεια που θύμιζε θερμό επεισόδιο προέβη η τουρκική πλευρά την προηγούμενη Τρίτη, μία μόλις ημέρα μετά την άσκηση «Τολμηρός Τοξότης» στο Κεντρικό Αιγαίο. Δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από 16 ελληνικές φρεγάτες και πυραυλακάτους που πραγματοποιούσαν άσκηση με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής της Ανδρου, επεισόδιο το οποίο τα ελληνικά επιτελεία και το υπουργείο Εξωτερικών επιχείρησαν να κρατήσουν κρυφό. Λόγω της πρόσκαιρης έντασης που δημιουργήθηκε για διάστημα πέντε λεπτών που διήρκεσαν οι τουρκικές πτήσεις ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη γραμμή» επικοινωνίας των στρατηγείων των δύο Πολεμικών Αεροποριών, και ειδοποιήθηκε το ΝΑΤΟ.

Προχθές εξάλλου οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν με τη χαμηλή πτήση τεσσάρων F-16 πάνω από το Φαρμακονήσι. Οι τουρκικές προκλήσεις στο πεδίο βολής της Ανδρου έχουν επαναληφθεί τα τελευταία χρόνια ακόμη και με χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά πλοία, με αποτέλεσμα ακόμη και τη διακοπή ΝΑΤΟϊκών ασκήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk