Νέα «φωτιά» στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ανάβει ο Θόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας από τις σελίδες της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας την πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για καθοδήγηση των κουκουλοφόρων.

Μιλά για ένα φαινόμενο πολιτικής αλητείας που καθοδηγείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος αναφέρει ότι τις πρώτες ημέρες το κίνημα της νεολαίας ήταν αυθόρμητο και απόλυτα δικαιολογημένο, όμως παρεισέφρυσαν κακοποιά και ταραχοποιά στοιχεία.

«Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με 50 άτομα στο ένα σημείο, 100 στο άλλο, δηλαδή μιλάμε για ένα φαινόμενο πολιτικής αλητείας. Ε, αυτό το φαινόμενο πολιτικής αλητείας το καθοδηγεί η πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αναμένουμε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις γιατί αλλιώς τα πράγματα γίνονται πολύ θλιβερά, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Νωρίτερα, το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε υπογραμμίσει ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «καθαρές απόψεις σαν γάργαρο νερό για τη βία και τους κουκουλοφόρους και δεν ζητά πιστοποιητικά κοινωνικής νομιμοφροσύνης».

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης για «τεράστια κοινωνική έκρηξη, όπου πρωτοστατούν η νεολαία και οι μαθητές».

«Είναι δυνατόν να αναγνωρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εχθρό του λαού, επειδή μιλά για κοινωνική εξέγερση με αιτίες, επειδή ακούει τα αγωνιώδη μηνύματα;» δήλωσε επίσης ο βουλευτής του ΣΥΝ Θ.Δρίτσας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Νέα «πυρά» από την Αλέκα Παπαρήγα

Τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χαιδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» επαναλαμβάνει την ίδια ώρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

«Νομίζω ότι ο πολύς κόσμος συμφώνησε με αυτό που είπαμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Δεν τον ταυτίσαμε. Συμφώνησε ο πολύς κόσμος, επειδή το βλέπει.

»Εξάλλου οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν συκοφαντεί. Απόδειξη ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στριμώχθηκε, άλλαξε στάση» δηλώνει η Αλ.Παπαρήγα.

«Καιροσκοπεί. Πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να αυξήσει εκλογικά τις δυνάμεις του, προκειμένου να παίξει από καλύτερες θέσεις σε αυτό που αποκαλεί κέντρο της πολιτικής, δηλαδή στο κυβερνητικό παχνίδι με το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει.

Παράλληλα, κάνει λόγο για ενιαίο μέτωπο ΜΑΤ και κουκουλοφόρων και σημειώνει ότι με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο βανδαλισμών που υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια.

Ο Αλέκος Αλαβάνος από πλευράς του χαρακτηρίζει βαρύ πυροβολικό της Νέας Δημοκρατίας τις επιθέσεις κατά του ΚΚΕ σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.