Κριτική στην κυβέρνηση και στα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης άσκησε η γγ του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα πρόσφατα επεισόδια.

Η Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία στο θέμα των κουκουλοφόρων, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τους στηρίζει για λόγους ψηφοθηρίας.

Μάλιστα κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «επικίνδυνη θέση», διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι χτυπούν και πυροβολούν τη νεολαία επειδή ακριβώς είναι νέοι: «αυτό είναι μία επικίνδυνη θέση, δεν είναι πολιτική τοποθέτηση, είναι ψηφοθηρία».

Η γγ του ΚΚΕ χαρακτήρισε τους κουκουλοφόρους, «πυρήνα των σχέσεων με την επίσημη ή ανεπίσημη κρατική καταστολή»και τόνισε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αριστερισμό, που χαρακτηρίζεται από απόψεις για «εύκολη νίκη κατά του συστήματος, μέσα από διαδηλώσεις ή πετροβολισμούς».

Κατηγόρησε το σύνολο των πολιτικών κομμάτων ότι παίζουν με το θέμα των κουκουλοφόρων με αντιλαϊκά κριτήρια. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τους χρησιμοποιεί για να αυξήσει την κρατική καταστολή και ίσως να προχωρήσει αργότερα και σε αναστολή άρθρων του Συντάγματος και λήψη έκτακτων μέτρων.

Τόνισε ότι η θέση του κόμματός της είναι ότι οι κουκουλοφόροι δεν αποτελούν απάντηση στην κρατική βία,αλλά μέρος της κρατικής βίας και καταστολής.

Κατηγόρησε ακόμη πολιτικούς ότι «εμπνέονται από τους κουκουλοφόρους και μιλάνε για κίνημα νέων».

Αναφορικά με τη θέση του ΚΚΕ για τις εξελίξεις, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι τώρα πρέπει να ξεκινήσει ο πραγματικός και ρωμαλέος αγώνας εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται.

Τέλος, αναφορικά με τον τραυματισμό του μαθητή στο Περιστέρι, δήλωσε ότι η κριτική που άσκησε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση δεν ήταν ήπια κριτική.

«Ζητήσαμε πολιτικές ευθύνες και καμία συγκάλυψη. Χθες και σήμερα το Περιστέρι σείεται από κινητοποιήσεις. Εμείς χτυπάμε την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία στην καρδιά της ταξικά.

» Δεν το παίζουμε επικοινωνιακά και προσπαθούμε να προφυλαχθούμε από την μετατροπή του θέματος σε θεατρική παράσταση και να μην πέσουμε στην παγίδα που μας έχουν στήσει.»