Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Εφετείο Ρεθύμνου ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Ι. Κεφαλογιάννης για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και προτροπή σε ψευδορκία τριών αστυνομικών. Η υπόθεση, η οποία εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό, αφορά παρέμβαση του πρώην συμβούλου του Πρωθυπουργού υπέρ κατοίκου του Μυλοποτάμου Κρήτης, ο οποίος εμπλεκόταν σε υπόθεση καλλιέργειας χασίς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ), ο κ. Κεφαλογιάννης τους είχε πιέσει να αλλάξουν την κατάθεσή τους ώστε αυτή να λειτουργήσει ευνοϊκά για τον κατηγορούμενο. Σε πρώτο βαθμό ο κ. Κεφαλογιάννης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και μετά την έκδοση της απόφασης απομακρύνθηκε από τη θέση του άτυπου συμβούλου του Πρωθυπουργού. Τότε είχε μιλήσει για δίωξη υποκινούμενη από πολιτικούς του αντιπάλους στην Κρήτη, κάτι στο οποίο επιμένει και σήμερα.

Για την ίδια υπόθεση, από το Εφετείο Ρεθύμνου καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση, επίσης με αναστολή, και ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ στο Ρέθυμνο Αρκάδιος Σπανουδάκης, για έμμεση συνέργεια στο αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.