Πρόγραμμα δημοσίων δαπανών $850 δισ. για τόνωση της απασχόλησης μελετά ο Ομπάμα

O Μπαράκ Ομπάμα ίσως ζητήσει τη νέα χρονιά από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που θα φθάνει τα 850 δισ. δολάρια, αποκάλυψε σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. «Οι συνεργάτες του Ομπάμα πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη η δαπάνη του ποσού αυτού,που αντιστοιχεί περίπου στο 6% του συνολικού αμερικανικού ΑΕΠ (14 τρισ. δολάρια), προκειμένου να δημιουργηθεί…

Πρόγραμμα δημοσίων δαπανών $850 δισ. για  τόνωση της απασχόλησης μελετά ο Ομπάμα | tovima.gr

O Μπαράκ Ομπάμα ίσως ζητήσει τη νέα χρονιά από το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας που θα φθάνει τα 850 δισ. δολάρια, αποκάλυψε σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ. «Οι συνεργάτες του Ομπάμα πιστεύουν ότι είναι απαραίτητη η δαπάνη του ποσού αυτού,που αντιστοιχεί περίπου στο 6% του συνολικού αμερικανικού ΑΕΠ (14 τρισ. δολάρια), προκειμένου να δημιουργηθεί ικανός αριθμός θέσεων εργασίας, να τονωθεί η κατανάλωση και να ξαναρχίσει να “κινείται” η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά συνεργάτης του νέου προέδρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα κοστίσει πολύ περισσότερο από όσο αρχικώς είχε εκτιμήσει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας της Γερουσίας Χάρι Ρέιντ. Επίσης, ξεπερνά τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την παρέμβαση που απαιτείται προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη. Οι φήμες περί των συνταγών Ομπάμα για την οικονομία «διέρρευσαν» από το Κογκρέσο, καθώς οι στενοί συνεργάτες του εκλεγμένου προέδρου έχουν ξεκινήσει ένα πρόγραμμα συνεργασίας επί καθημερινής βάσεως με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας προκειμένου να διαμορφώσουν τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης. Το «πακέτο» παρέμβασης της νέας διακυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη δαπάνη τεραστίων κονδυλίων για την κατασκευή και τη συντήρηση δημοσίων έργων, όπως οδικών αρτηριών και γεφυρών, δεδομένου ότι το αμερικανικό σύστημα υποδομών καταρρέει.

Λέγεται ότι το επιτελείο του Ομπάμα μελετά επίσης τη δαπάνη κονδυλίων για την τόνωση της απασχόλησης, για την ανάπτυξη προγραμμάτων ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και για την παροχή κινήτρων, κυρίως φορολογικών, για την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος του νέου προέδρου είναι να δημιουργήσει 2,5 εκατ. νέες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη διετία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk