Η ΟΤΕGlobe, θυγατρική του ΟΤΕ, δραστηριοποιείται με επιτυχία στο εξωτερικό και με επενδύσεις την τελευταία τριετία 100 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη νέων υποδομών αποτελεί τη δικτυακή γέφυρα που συνδέει τις αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής με τη Δυτική Ευρώπη. «Αναβαθμίσαμε εκ νέου το 2008 τη γνωστή στους περισσοτέρους υπηρεσία VoΙΡ, που δεν αφορά μόνο τις κλήσεις μέσω Ιnternet αλλά και αυτές από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο» τονίζει στο «Βήμα» ο κ. Ντ. Ανδρέου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

– Ποιο είναι το αντικείμενο της ΟΤΕGlobe;

«Η ΟΤΕGlobe, αποτελώντας το όχημα του ομίλου ΟΤΕ για την παροχή ολοκληρωμένων διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε παρόχους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι ένας διεθνής πάροχος με περιοχή εστίασης τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία παρέχει μια ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών διασύνδεσης, δεδομένων, χωρητικοτήτων και φωνής μέσω τριών ιδιόκτητων δικτύων: τα υπερ-υψηλών ταχυτήτων δίκτυα οπτικών ινών Ευρωπαϊκό GWΕΝ και Διαβαλκανικό ΤΒΝ, που συνδέουν την Ελλάδα με τη Δυτική Ευρώπη μέσω της Ιταλίας και των Βαλκανίων αντίστοιχα, καθώς και τη διεθνή πλατφόρμα ΜΡLS/ΙΡ με κόμβους στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης».

– Γιατί είναι σημαντική η παρουσία της εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη;

«Με την πάροδο των χρόνων η ΟΤΕGlobe έχει εξελιχθεί στον μοναδικό πάροχο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με δύο γεωγραφικά διακριτά δίκτυα. Το ΤΒΝ δίκτυο της ΟΤΕGlobe, που λανσάραμε τον Νοέμβριο του 2007, είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που συνδέει τη Μέση Ανατολή με τη Δυτική Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, ενώ μέσα από συνεχείς επενδύσεις κατά τη διάρκεια του 2008 είναι πλέον προστατευμένο παρέχοντας στους πελάτες μας τη μεγαλύτερη δυνατή δικτυακή διαθεσιμότητα στην περιοχή των Βαλκανίων. Ετσι μέσω της ΟΤΕGlobe διακινείται αφενός το μεγαλύτερο μερίδιο της ευρυζωνικότητας της Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης προς και από το εξωτερικό, καθώς και ο κύριος όγκος της διεθνούς εξερχόμενης- εισερχόμενης κίνησης- φωνής».

– Ποιο είναι το προϊόν που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την εταιρεία;

«Επενδύοντας εκ νέου το 2008 στο ΙΡ/ΜΡLS δίκτυό μας αναβαθμίσαμε την υπηρεσία VoΙΡ. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το VoΙΡ δεν αφορά μόνο τις κλήσεις μέσω Ιnternet, αλλά και αυτές από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Προσφέροντας λοιπόν την υπηρεσία Carrier Grade VoΙΡ στους πελάτες μας, οι οποίοι είναι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε τελικούς χρήστες, παρέχουμε μία επιλογή διεθνούς τηλεφωνίας, ποιοτικά ισάξια με αυτήν των παραδοσιακών δικτύων, με επιπλέον όμως οφέλη όπως ευελιξία, ταχύτητα και οικονομία».