Τοποθετούνται 5.500 νοσηλευτές σε κλινικές του ΕΣΥ

Σε 5.500 προσλήψεις νοσηλευτών- εκτός ΑΣΕΠ- οι οποίοι θα στελεχώσουν κλινικές του ΕΣΥ, προχωρεί τον επόμενο μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των διοικήσεων των νοσοκομείων. Για την επιλογή του προσωπικού θα τηρηθούν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. «Η διαδικασία αυτή δεν είναι αντισυνταγματική, είναι απόλυτα νόμιμη, όπως εξάλλου απεφάνθη μόλις χθες (σ.σ.: προχθές) το βράδυ η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ.

Σε 5.500 προσλήψεις νοσηλευτών- εκτός ΑΣΕΠ- οι οποίοι θα στελεχώσουν κλινικές του ΕΣΥ, προχωρεί τον επόμενο μήνα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των διοικήσεων των νοσοκομείων. Για την επιλογή του προσωπικού θα τηρηθούν τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. «Η διαδικασία αυτή δεν είναι αντισυνταγματική, είναι απόλυτα νόμιμη, όπως εξάλλου απεφάνθη μόλις χθες (σ.σ.: προχθές) το βράδυ η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Δ.Αβραμόπουλος , τονίζοντας ότι έχουν διασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι. Σύμφωνα με τον υπουργό, η σχετική διάταξη θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η συλλογική σύμβαση που υπεγράφη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σήμερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Αρ. Καλογερόπουλος θα αποστείλει εγκύκλιο στις διοικήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ζητώντας τους να ενημερώσουν, ως το τέλος του χρόνου, σχετικά με τις ανάγκες τους σε νοσηλευτικό προσωπικό. Θα ακολουθήσει η έγκριση των θέσεων ανά νοσοκομείο, το οποίο στη συνέχεια θα προχωρήσει σε προκήρυξη. Την επιλογή του προσωπικού θα κάνει τριμελής επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου, της αρμόδιας Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας και του ΑΣΕΠ. Κάθε υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για πρόσληψη σε περισσότερα από δύο νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας. Αν επιλεγεί και δεν αναλάβει τα καθήκοντά του, θα στερείται του δικαιώματος να υποβάλει νέα αίτηση για δύο χρόνια. Οι επιλεγέντες, οι οποίοι θα προσλαμβάνονται ως μόνιμοι υπάλληλοι, θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην ίδια θέση επί μία πενταετία.

– Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αττικής πραγματοποιούν εξάωρη στάση εργασίας (9 π.μ.- 3 μ.μ.) ενώ στην υπόλοιπη χώρα εικοσιτετράωρη απεργία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk