Λίγες ώρες προτού ξεσπάσουν τα επεισόδια στην Πάτρα σε βάρος του ποινικολόγου κ. Αλέξη Κούγια, ο οποίος μετέβη στην πόλη για την αγορά της Παναχαϊκής, στην Αθήνα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανέβαλε για δεύτερη φορά τη δίκη αστυνομικού που κατηγορείται ότι στις 14 Αυγούστου 2002 είχε υποβάλει δύο κρατουμένους (έναν ανήλικο και έναν στρατιώτη 20 ετών) σε βασανιστήρια κατά συρροή με τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ.

Η δίκη του αστυνομικού αναβλήθηκε καθώς ο συνήγορός του που είναι ο κ. Αλέξης Κούγιας δήλωσε κώλυμα επικαλούμενος δίκη στο Ναύπλιο.

Ο δικηγόρος του ενός εκ των θυμάτων και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Θεόδωρος Σχινάς επεσήμανε στο δικαστήριο ότι η μη έγκυρη διεξαγωγή της δίκης (έχουν περάσει εξίμισι χρόνια από το περιστατικό) παραβιάζει τις αρχές της δίκαιης δίκης και μεγιστοποιεί τον κίνδυνο της παραγραφής αν τυχόν το δικαστήριο μετατρέψει το κακούργημα σε πλημμέλημα, όπως συχνά συμβαίνει.

Στην υπόθεση παρενέβη και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) και έκανε γνωστή την πρόθεσή του να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «τόσο για την καθυστέρηση στην εκδίκαση όσο και για το γεγονός πως, αντίθετα με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, ο κατηγορούμενος αστυνομικός παραμένει στο Σώμα και δεν είναι σε διαθεσιμότητα ενώ εκκρεμεί η δίκη του».

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Νοεμβρίου 2009. Η πρώτη αναβολή είχε δοθεί, για αντίστοιχους λόγους, στις 7 Ιανουαρίου 2008.