Νέα μέτρα για την κρίση

Εκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (Εurogroup και Εco/Fin) συγκαλείται σήμερα και αύριο στο Παρίσι. Στη σύνοδο που ζήτησε η γαλλική προεδρία αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως η αύξηση των προκαταβολών κοινοτικών κονδυλίων, από τα οποία 408 εκατ. ευρώ θα αναλογούσαν στην Ελλάδα το 2009, και η καταβολή του συνολικού ποσού των επιδοτήσεων της ΕΕ ως προκαταβολή (στην αρχή, δηλαδή, του έργου και όχι μετά το τέλος της επένδυσης, όπως γίνεται τώρα). Τα μέτρα αυτά δεν εγκρίθηκαν στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής.

Νέα μέτρα  για την κρίση | tovima.gr

Εκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας (Εurogroup και Εco/Fin) συγκαλείται σήμερα και αύριο στο Παρίσι. Στη σύνοδο που ζήτησε η γαλλική προεδρία αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως η αύξηση των προκαταβολών κοινοτικών κονδυλίων, από τα οποία 408 εκατ. ευρώ θα αναλογούσαν στην Ελλάδα το 2009, και η καταβολή του συνολικού ποσού των επιδοτήσεων της ΕΕ ως προκαταβολή (στην αρχή, δηλαδή, του έργου και όχι μετά το τέλος της επένδυσης, όπως γίνεται τώρα).

Τα μέτρα αυτά δεν εγκρίθηκαν στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής. Σε εκκρεμότητα είναι και η αναθεώρηση της κατανομής των κονδυλίων της ΕΕ (20,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα ως το 2013) ώστε, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, να δοθούν πάνω από 2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk